21 Mayıs 2012 Pazartesi

Hayvansever Velilerimize...

Öğrencilerimizin sokak kedileri için tasarladıkları kedi evlerini bilmeyen, görmeyen kalmadı. Yaklaşık bir ay evvel okulumuzun bahçesinde sergilediğimiz kedi evlerimizin pek çoğu velilerimiz ve mahalle sakinleri tarafından sahiplenildi. Rengarenk evler, yerleştirildikleri noktalarda kediler için yuva görevi görüyorlar.




Kedi evi projemizin bir amacı daha var; barınaklarda yaşayan hayvanlara mama ve ilaç temin etmek. İlgilenenler bilirler, sokaktan gelen ve evlerinden atılan hayvanların bakımını üstlenen barınaklar kısıtlı imkanlar çerçevesinde faaliyet gösteriyorlar. Nüfusları hızla artan bu barınaklar içinde bulundukları zorlukları aşmaya çalışırken hayvanseverlerin maddi ve manevi desteklerine ihtiyaç duyuyorlar. Küçük Ağaç öğrencileri, başlattıkları kedi evi projesiyle barınakların mama ve ilaç ihtiyaçlarına da karşılık vermeyi amaçlıyor.

Kedi evlerinin nasıl hazırlandığını, çocukların bu projede nasıl çalıştıklarını sizlere aktarmıştık. İlaç sevkiyatında kullanılan kutuların üzerine marker kalemlerle resimler çizerek başladılar çalışmaya.


Bir sonraki hafta bu resimlerini renklendirdiler.


Son olarak da strafor kutulara yaptıkları resimlerin kağıt üzerine baskılarını aldılar.


Çocuklar sanat öğretmenleri Niyazi Selçuk'la birlikte gerçekleştirdikleri bu projenin sonunda iki eser ortaya çıkarmış oldular. Hem strafor kutuların bir yüzüne resim yaparak renkli kedi evleri hazırladılar hem de yaptıkları resimlerin birer baskısını aldılar.


Kedi evlerine dönüşen kutular amaçlarına ulaştı. Pek çoğu hayvan severler tarafından sahiplenilerek evlerinin girişine, bahçelerine ya da uygun gördükleri başka noktalara yerleştirildi. Artık içlerinde kediler yaşıyor.


Baskılar ise barınaklarda yaşayan küçük dostlarımıza gönderilecek kuru mama karşılığında hediye edilmeyi bekliyorlar. Mama bağışı için yapmanız gereken çok basit.  Projemize destek veren Yaşam Hakkına Saygı Derneği'nin bizi yönlendirdiği temizmama.com sitesine giriyorsunuz. Kullanıcı adı bölümüne 2163488964@temizmama.com ve şifreye de 123456 yazarak bir paket mama satın alıyorsunuz. Sepeti onaylama aşamasında adres kısmına yazımızın sonunda bilgileri yer alan barınaklardan birinin adresini yazmanızı rica ediyoruz. Bu barınakların acil şekilde mama desteğine ihtiyacı olduğu bilgisini aldığımız için ilk olarak oralara yardım göndermeyi uygun gördük. Siz siparişinizi tamamladığınızda Temiz Mama, sizin ve projeyi başlatan Küçük Ağaç öğrencilerinin adına seçtiğiniz barınağa kuru mamayı kargo ediyor.  Böylece öğrencilerimizin projesi ikinci amacına da ulaşmış oluyor. Çocuklarımız, projelerine destek veren anne ve babalarına yapmış oldukları baskı resmi hediye ederek teşekkür ediyorlar.




Kedi evleri projemizin ikinci kısmında, barınaklarda yaşayan hayvanlara küçük de olsa bir destek vermek üzere hayvansever velilerimizden mama göndermelerini rica ediyoruz.


Mama bağışında bulunabileceğiniz barınaklar:

1. Hülya Alpgiray
Çatlıdere Köyü Karşıyaka Mh. No:19 Aliağa
Tel: 0532 431 00 28

2. Çiçek Kamuran
Tavukcuyolu Cd. Ağaoğlu My City A1 Blok K:2 D:12 Ümraniye İstanbul
Tel: 0532 630 53 99

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder