19 Şubat 2013 Salı

Hırsız kime denir? (19 Şubat 2013)

Bu hafta Amerika’da 2012’nin en iyi resimli öyküsü seçilen kitabı okuduk ve inceledik. Hırsız kime denir? İzinsiz almak iyi bir şey midir? Bu kavramlar üzerine sohbet ettik.

 
 
 
size500_prints_notmyhat_page12_Spotted_main

DSCF0957
 
DSCF0964

DSCF0965
 
DSCF0973

http://jonklassen.tumblr.com/                         
 
Kitabın tanıtım videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=6MuDfdxESOQ
 
Kitap ile ilgili bir review:
http://designofthepicturebook.com/2012/10/17/this-is-not-my-hat/

18 Şubat 2013 Pazartesi

Bambiler


Zürafalar, Kediler, Zebralar, Kelebekler... Hepsini tanıyorsunuz, buradan takip ediyorsunuz. Ama biliyor musunuz ki Küçük Ağaç'ın bir de Bambileri var. Okulun en küçükleri... Henüz onlardan bahsetmemiş olmamız sizi yanıltmasın. Onlar da en az diğer sınıflardaki arkadaşları kadar çalışıyorlar, üretiyorlar, oynuyorlar, öğreniyorlar. Büyük işler başarıyorlar.

DSCF6361

Diğer sınıflarda olduğu gibi onlar için de belirlenmiş hedefler var. Öğretmenleri bu hedefler doğrultusunda onlar için etkinlikler planlıyor. Bambiler de büyük bir heves ve bir o kadar ciddiyetle bu etkinliklere katılıyorlar. 

DSCF6154


Zaman ilerledikçe okulda kalma sürelerini uzatıyorlar. Aralarına yeni arkadaşlar katılıyor. Grupları büyüdükçe sınıfın enerjisi de artıyor. Birlikte sanat atölyesine giriyorlar. Renklerle tanışıp, boyalarla çalışıyorlar.

DSCF6353DSCF9586

Mutfak etkinliklerine de katılıyorlar. Bugüne kadar neler hazırlamadılar ki? Portakal suları sıktılar, pudingler ve meyveli yoğurtlar hazırladılar, mısır patlattılar. Ardından kendi hazırladıkları yiyecekleri yemenin, içecekleri içmenin keyfini çıkardılar.

DSCF6896DSCF8880


Onlar için de en keyifli saatler bahçe saatleri. Doyasıya koşuyor, oynuyor, enerjilerini atıyorlar.

DSCF6101


Sınıf içi zamanlarını da dolu dolu ve keyifli geçiriyorlar. Çeşit çeşit oyuncakları ve kitapları inceliyor, kurcalıyor, keşfediyorlar.


DSCF0832DSCF0824

İlk arkadaşlarını ediniyor, paylaşmayı öğreniyorlar. Birkaç ay sonra birlikte oyun kurmaya başlayacaklar. Şimdilik o oyunların provalarını yapıyorlar.



Bambiler için okul hayatları başladı. Ve onlar bu hayata büyük bir başarıyla uyum sağladılar. Okulun ilk günlerinde yüzlerinden okunan kaygı artık yerini gülücüklere bıraktı. Şimdilerde Küçük Ağaç'a uğrayacak olursanız Bambileri sınıftan atölyeye, atölyeden bahçeye ya da yemekhaneden oyun salonuna sıra halinde ilerlerken görebilirsiniz. Kocaman açtıkları meraklı gözleriyle size bakarlar ve siz farkında olmadan gülümseyiverirsiniz.