5 Mart 2013 Salı

Uçan Kitaplar (5 Mart 2013)

“Bay Morris Lessmore’un Uçan Kitapları” ilk önce animasyon filmi olarak doğmuş. Pek çok festivalde ödül aldıktan sonra 2012 yılında En İyi Kısa Animasyon Filmi dalında Oscar kazanmış. E-kitap ve i-kitap formatları da bulunan eserin tüm biçimleri, bize aslolanın “hikâye” olduğunu kanıtlıyor.

Bu hafta, kelimeleri, hikâyeleri, en çok da kitapları seven Bay Morris ile tanıştık. Hayat öyküsünü okuduk ve üzerine sohbet ettik. Ardından duramadık kitaptaki mevcut harika resimlere biz de yenilerini ekledik. Bakın bakın, resimlerimiz uçuyor, bakın işte tam önünüzden geçen renkli kâğıtlar! Biz çizdik onları!












Kitap hakkında bir yazı: “Bu kitap gerçekten uçuyor…” Simla Sunay http://iyikitap.net/post.php?id=1008

Bay Morris Lessmore’un Uçan Kitapları, William E. Joyce, Resimleyen: William E. Joyce, Joe Bluhm, Çeviren: Gülbin Baltacıoğlu, Pearson Yayınları

Video: http://vimeo.com/38979727

4 Mart 2013 Pazartesi

Kütüphanemize Yeni Bağışlar


Geçtiğimiz haftalarda kütüphanemize kitap bağışlayan öğrencilerimiz oldu. Her biri büyük bir keyif ve heyecanla hediye ettikleri kitapları arkadaşlarına tanıttılar ve onların da okuyabilmeleri için kütüphanemize bıraktılar.

İlk bağışçımız Kelebekler sınıfından Emre Demir Seydan'dı. Öyle bir kitap getirdi ki kütüphanemize, daha rafa konulduğu an kız öğrencilerimizin favorisi oldu. Kütüphanede geçirdikleri serbest zamanlarda küçük elleri ilk olarak bu kitaba uzanıyor.



Sonraki bağışçılarımız Rüzgar İşçen ve Ada Defne Aydınoğlu oldu. Önceden de kütüphanemize kitap hediye etmiş olan bu iki öğrencimiz yine elleri kolları dolu geldiler. 


Son olarak da Zebralar sınıfından Alaz Neyişçi'den iki kitap aldık. Alaz, getirdiği kitapları önce sınıf arkadaşlarına tanıttı, ardından da kütüphaneye bıraktı. 


Her aldığımız bağışta yaptığımız gibi bu kitapların da ilk sayfasına kimler tarafından hediye edildiklerinin kaydını düştük. Kütüphanemizi zenginleştiren bu dört öğrencimize ve tabii ailelerine tekrar teşekkür ediyoruz.

3 Mart 2013 Pazar

Küçük Balerinler


Aylardır büyük bir ciddiyet ve titizlikle çalışmalarına devam eden bir grup öğrenci var Küçük Ağaç'ta; Balerinler! Bir ilk defa bale yapıyorlar. Diğerleri ise çoktan sahne tozunu yuttular. Hep birlikte sene sonu gösterimizde sergileyecekleri danslarına çalışıyorlar. 


Gina Öğretmen, bu yıl da çok özel bir koreografi hazırladı onlar için. Balerinler, Haziran'da gerçekleşecek performanslarına şimdiden hazırlanmaya başladılar. Haftalık çalışmalarına ısınma hareketleri ile başlıyor, ardından dans için yerlerini alıyorlar.




















Her hareketlerini uyum içerisinde ve güzel bir şekilde yapmayı öğrenene kadar tekrar ediyorlar. Bu esnada bütün dikkatleri öğretmenlerinde oluyor.

DSCF1511DSCF1516

Ve defalarca tekrardan sonra koreografi yavaş yavaş akmaya, çocuklar çalışmalarının sonucunu dans ederken yaşadıkları keyifle almaya başlıyorlar.

DSCF1515DSCF1505

Balerinlerin önlerinde çalışarak ve hazırlanarak geçirecekleri daha üç - dört ay zamanları var. Bize düşense onları sahnede izleyene kadar sabırla beklemek.