25 Nisan 2013 Perşembe

Annelerin Son Eserleri

İçinde bulunduğumuz eğitim yılı içerisinde gerçekten de çok keyifli aile katılımları gerçekleşti. Çoğunluğu anneler tarafından organize edilen, ara sıra babaları da ağırladığımız bu katılımların her birinde velilerimiz bizi çok şaşırttılar. Her detayı düşünülmüş, planlanmış, çocukların ilgisini çekecek birbirinden güzel etkinlikler izledik.

Geçtiğimiz bir ay içerisinde üç velimizi ağırladık okulumuzda. İlk olarak Zebralar sınıfından Eda Doğan'ın annesi Feyza Hanım misafirimiz oldu. Çocukların en keyif aldıkları alanlarından birinde, mutfakta çalıştı zebralarla. Birlikte kurabiye yaptılar.


Yoğrulabilir, şekillendirilebilir malzeme çocukların favorisi şüphesiz. Hele de sonunda bunları yiyebileceklerini bilince keyifleri daha da bir artıyor.


  
Feyza Hanım kurabiye hamurlarını çocuklara paylaştırınca her biri büyük bir ciddiyetle başladılar çalışmaya. Önce hamurlarını merdane yardımıyla açtılar. Ardından Feyza Hanım'ın kendilerine dağıttığı kalıplarla kurabiyelerine şekil verdiler. Ve son olarak da süslediler. Feyza Hanım, ayın lezzet yüklü aile katılımını gerçekleştirdi.


Bir sonraki misafirimiz Kediler sınıfından Defne Özcan'ın annesi Öznur Hanım oldu. Nisan ayının ortalarında bizi ziyaret eden Öznur Hanım, hazırladığı çalışmaya konu olarak baharın gelişini seçmişti. Kocaman bir ağaç bastırmıştı çocuklar için. Fakat bu ağacın dalları çıplaktı. Kışı geride bırakıp bahara hazırlanan ağacın dallarını renklendirmek de kedilere kalıyordu.
 
 
Kedilerin ağacı tabiatta gördüğümüz ağaçlardan biraz farklı oldu. Bahçeden topladıkları ya da kağıttan kestikleri yaprakları yapıştırmadılar dallara. Öznur Hanım onlar için rengarenk düğmeler almıştı. İşte bu düğmeleri yapıştırdılar.
 
 
Sonuç mu? Rengarenk, şipşirin, her haliyle kedilerin elinden çıktığı belli olan bir küçük ağaç... Öznur Hanım'ınki ayın bahar kokan katılımıydı.
 
 
Geçtiğimiz ayın son konuğu ise yine Kediler sınıfından bir velimizdi. Lila Baltalı'nın annesi Evrim Hanım ziyaretimize geldi. Evrim Hanım, çalışmasını "Ülkeler" temasından yola çıkarak planlamış ve çocuklara yaşadıkları şehirle ilgili keyifli bir etkinlik hazırlamıştı. Önce dünyayı gösterdi çocuklara. Kıtalar tanıttı. Seçmiş olduğu bazı hayvanları çocuklarla birlikte o kıtalara yerleştirdi.
 
 
Dünya üzerinde ülkemizi bulduklarında bu defa Türkiye haritasını incelediler. Yaşadığımız şehrin yerini belirlediklerinde, İstanbul haritası açıldı masanın üzerine. Tabii İstanbul da kocaman. Onu da detaylandırdılar ve öğrencilerimizin yaşadıkları Kadıköy ve Üsküdar'ı kapsayan bölgeye kadar indiler.
 
 
Etkinliğin en keyifli kısmı bu noktada başladı. Evrim Hanım Kadıköy ve Üsküdar'ı gösteren bir harita hazırlamıştı çocuklar için. Ve rengarenk küpler getirmişti. Çocuklar önce bu küpleri üst üste yapıştırıp tepesine de bir çatı koyarak kendi evlerinin minik birer maketini hazırladılar. Ardından da harita üzerinde yaşadıkları sokağı bulup evlerini oraya yerleştirdiler.
 
 
Ardından küçücük strafor topları boyayıp kürdanlara geçirerek sokaklarına ağaçlar diktiler. Ağaçlar da yerleştiğinde ortaya rengarenk bir plan çıkıverdi.
 
DSCF5021
 
Çocuklar uzunca bir süre haritanın başından ayrılamadılar. Kim kime komşu, kim en uzakta, kim stada yakın, kim Haydarpaşa'da, kim Kız Kulesi'ni görüyor, kim okula yakın oturuyor... Her detayını incelediler oluşturdukları planın. Evrim Hanım da ayın keşif dolu etkinliğini gerçekleştirmiş oldu.
 
Söylediğimiz kadar var, öyle değil mi? Velilerimiz gerçekten de çok özel etkinlikler planlıyorlar çocuklar için. Bizler de bu çalışmalara destek verirken en az öğrencilerimiz kadar keyif alıyor, ortaya çıkan eserleri mutlulukla sergiliyoruz.