8 Şubat 2011 Salı

Çekül Sincapları

24 Ocak perşembe günü Zürafalar sınıfı öğrencilerinden Kuzgun Üsküdarlı'nın annesi Raife Hanım'ın davetlisi olarak Çekül Evi'ni ziyaret ettik. Pera'nın 120 yıllık yapılarından biri olan ve uzun süreli bir restorasyondan sonra bugünkü halini alan Çekül Evi'ni gezerken bu özel ve tarihi binayı inceleme imkanı bulduk ve her katında ayrı bir sürprizle ağırlandık.

Gezimiz “Birlikte 20 Yıl” sergisini dolaşarak başladı. Çekül Vakfı’nın yirminci kuruluş yılı için düzenlenen etkinliklerden biri olan sergide, vakfın 27 farklı sanatçıdaki yansımalarından oluşan eserler yer alıyor. Öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği ve tek tek incelediği eserlerden Meriç Hızal’ın Güneş Herkesi Isıtır isimli görme engelliler için sembolik güneş saati ve Heyecan Ural’ın Ağaç’ı en çok iz bırakanlar arasında. Tan Oral’ın bir binanın düzgün ve sağlam yapılabilmesi için yerçekiminin doğrultusunu belirleyen bir araç olan çekülü resmettiği eseri de vakfın adıyla örtüşmesi açısından çocuklarımızın dikkatini çekti.




Serginin ardından en üst kata çıkan öğrencilerimiz Çekül’ün kütüphanesinde vakit geçirdiler. Çevre, kültür ve mimari konulu eserlerin yer aldığı kütüphanede yaş gruplarına uygun dergileri inceleyen öğrencilerimiz daha sonra bir alt kattaki ofisleri ve binanın balkonunu gördüler.



Toplantı odasında Çekül eğitmenlerinden Emel Sarıgül’le buluşan öğrencilerimiz ağaç ve ormanlarla ilgili bir sunum izlediler. Sunumun sonunda Çekül Sincap andını tekrarlayan çocuklarımız ormanları, ağaçları ve ormanlarda yaşayan canlıları koruyacaklarına söz vererek birer Çekül sincabı oldular.




Dolu dolu bir geziyle Çekül Evi’ni, Birlikte 20 Yıl sergisini ve Çekül kütüphanesini gören öğrencilerimiz orman bilinçlerini ve ağaç sevgilerini geliştirerek ve Çekül Sincap sertifikalarını alarak okullarına geri döndüler.

Böyle özel bir gün yaşamamıza vesile olan Raife Hanım'a davetinden dolayı ve tüm Çekül ailesine bize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

http://www.cekulvakfi.org.tr/

http://www.birlikte20yil.org/

http://www.cekulvakfi.org.tr/icerik/haberDetay.asp?ID=1019