24 Mayıs 2013 Cuma

Kitap, Harita, Oyuncak

Bundan yaklaşık üç sene önce, Küçük Ağaç Kütüphanesini kurmaya karar verdik. Okulumuzda bulunan kitapları bir araya getirdik. Bu projemizi bilen veli ve öğrencilerimiz bize destek verdiler, onlardan gelen kitapları kaydettik. Ve kütüphanemizin açılışını yaptık. O günden beri çocuklar her hafta kütüphaneden kitap ödünç alıyorlar, eğitim programları dahilinde kütüphane etkinliklerine katılıyorlar. Aynı zamanda kütüphanemize de destek oluyorlar. Öğrencilerimizin pek çoğu kütüphanemizin bağışçıları arasında yerlerini aldılar bile. Artık okumadıkları kitaplarını okulumuza getirip Küçük Ağaç Kütüphanesi'ne hediye ediyorlar. Bu sayede kütüphanemiz zenginleşiyor, büyüyor. Çocuklar daha geniş bir arşiv içerisinden seçim yapma imkanını yakalıyorlar.

Son birkaç hafta içerisinde öğrencilerimizden yeni kitaplar geldi. Her zaman olduğu gibi gelen kitapların içerisine bağışçılarının adını kaydettik ve onlardan getirdikleri kitapları kısaca arkadaşlarına tanıtmalarını istedik. Onlar büyük bir keyifle tanıtımlarını yaptılar. Sınıf arkadaşları da gözle görülür bir heyecanla onları dinlediler. Sorular sordular. Gelen kitapların raflara yerleştirilmesini sabırsızlıkla beklediler. Kitaplar üzerinden kurulan ilginç sohbetler gözlemledik her defasında.

Son bağışçılarımız Kediler sınıfından Güney Koç ve Seçkin Yaşar, Zebralar sınıfından Doğa Meleş ve Kelebekler sınıfından Kerem Bal oldu. Güney ve Seçkin'in getirdikleri Arabalar filminin kitapları büyük ilgi gördü. Her cuma talep edilen, en çok okunan ve raflarda bulunması zor olan kitaplar arasına girdiler.

DSCF3712
 
 
Doğa Meleş kitaplarla birlikte oyuncaklar da hediye etti okulumuza. O, kitaplarını büyük bir keyifle arkadaşlarına tanıtırken, getirdiği puzzle'lar arkadaşlarının oynaması için sınıflara verildi.


Kerem Bal'ın getirdiği kitap ise bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz doğada yürüyüş organizasyonumuzla ilişkiliydi.  Orman ve ağaç sevgisini konu alan bu kitabı bugün hep birlikte okuduk. Orman şarkısını söyledik.

DSC_0034
 
Kitapların ve oyuncakların yanı sıra bir de haritamız oldu. Zürafalar sınıfından Zeynep Naz Yiğitbaş okulumuza kocaman bir dünya haritası hediye etti. Bugün kütüphane saatinde haritayı açtık. Önce ükemizi bulduk. Ardından en sevdiğimiz hayvanların yaşadığı bölgeleri inceledik.

DSC_0029
 
Öğrencilerimizin bağışları sayesinde Küçük Ağaç Kütüphanesi büyümeye devam ediyor. Her birine bu kıymetli hediyelerinden dolayı çok çok teşekkür ediyoruz.

Aile katılımları devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda pek çok misafir ağırladık. Velilerimiz çocuklarının sınıflarını ziyaret ederek birbirinden keyifli aile katılımları gerçekleştirdiler. Sanat ve mutfak etkinlikleri yapıldı, bahçemize çiçekler ekildi ve bir velimiz de hikaye okudu. İşte karşınızda velilerimiz...

Son yazımızdan bu yana ilk aile katılımını Kelebekler sınıfından Bilge Duru İpekoğlu'nun annesi Duygu Hanım gerçekleştirdi. Atölyeye geldiğinde yanında şirin mi şirin arılar getirmişti. Çocuklar bu arıları boyadılar. Ardından Duygu Hanım boncuk makarnalar dağıttı onlara. Ve bu makarnalar yan yana yapıştırıldığında peteklere dönüştü. Ortaya çok güzel bir görüntü çıktı.

IMG_6495 IMG_6505
 
 
Ekmekler temasını işlediğimiz hafta konuğumuz Kediler sınıfından Ada Defne Aydınoğlu'nun babası Enver Bey'di. Beraberinde getirdiği ekmek makinasında, çocukların da yardımıyla lezzetli bir ekmek pişirdi.

 
DSCF4022
 
 
Anneler günü öncesinde de bir misafirimiz vardı; Kelebekler sınıfından Eda Kaplan'ın annesi Seda Hanım. Kendisi Eda'nın sınıf arkadaşlarının anneleri için bir sürpriz planlamıştı. Çocukların boyamaları için bir resim getirdi Seda Hanım; anne güvercin ve yavrusu. Önce büyük bir titizlikle bu resimler boyandı. Ardından kesilerek renkli kartonlara yapıştırıldı. Çocuklar resimleri yapıştırdıklarında anne güvercinin kanatlarıyla yavrusuna sarıldığını gördüler. Son olarak Seda Hanım'ın getirdiği sticker'larla kartlarını süslediler. Kartlar hazır olduğunda bir yandan Seda Hanım, diğer yandan Gülizar Öğretmen çocukların kutlama mesajlarını onlar adına yazdılar. Böylece Kelebekler sınıfı öğrencileri annelerine iki ayrı sürpriz hazırlamış oldular.

 
 
 
Zebralar sınıfından Irmak Çakar'ın annesi Esra Hanım aile katılımı kapsamında çocuklarla birlikte okulumuzun ön bahçesine çiçek ekti. Her bir öğrenci için ayrı ayrı çiçekler getirmişti. Onlarla tek tek ilgilendi. Çiçeklerini dikmelerine yardım etti. Son olarak da çiçeklerin etrafına renkli rüzgar güllerini yerleştirdiler.

 
 
Bir sonraki misafirimiz de yine Zebralar sınıfı velilerindendi. Yaman Talay'ın annesi Sezin Hanım çocuklarla sanat atölyemizde bir araya geldi. Her biri için birer beyaz tişört ve tişörtleri boyamaları için boyalar, kalemler ve baskı malzemeleri getirmişti. Çocuklar tasarladıkları tişörtlerini daha sonrasında evlerine götürdüler. Yazın kendi elleriyle hazırladıkları bu tişörtleri giyebilecekler.

 

IMG_6841
Son misafirimizi bu hafta ağırladık. Bu son misafirimizin bir özelliği vardı. Kendisi Bambiler sınıfının ilk aile katılımını gerçekleştirdi. Ege Eratlı'nın annesi Pınar Hanım çocukları sınıflarında ziyaret ederek onlara Sevgili Arkadaşım kitabını okudu.

 

Velilerimiz harika... Bu yıl birbirinden güzel etkinlikler planlayarak çocuklarla keyifli zaman geçirdiler. Onların bu ziyaretleri bizleri daha da renklendirdi.

21 Mayıs 2013 Salı

Haydi giydirelim! (21 Mayıs 2013)

Bu hafta, hazır seramik kaftanları, üzerine peçete yapıştırma ve boyama suretiyle renklendirdik. Yeni giysiler tasarladık. Şehzade kaftanlarını andıran  seramiklerle çalışmak çok keyifliydi. Çocuklar için küçük yüzeylerde çalışmak zordur ama miniklerimiz kuyumcu gibi işledi kaftanları. İnce fırçalarla çalıştık. Simleri de ekledik. Şıkır şıkır oldu kaftanlar.