1 Mart 2014 Cumartesi

Anne ve Babalarla Jimnastik Dersi

Geçtiğimiz hafta jimnastik dersimiz epeyce şenlikliydi. Küçük grupla büyük grubu bir araya getirdik. Üstüne bir de anne ve babalarımızı davet ettik. O gün için metrekareye düşen sporcu sayısı epeyce arttı. Fakat kısa zamanda bütün yılın en eğlenceli derslerinden birini yapmakta olduğumuz da anlaşıldı.
DSCF0746
Dersimize ısınma hareketleriyle başladık. Çocuklar büyük bir keyifle her hafta jimnastik dersinde yaptıkları hareketleri sergilerken anne ve babalar da onlara eşlik ettiler. 
DSCF0754
DSCF0757
Ardından taklalar, amutlar, köprüler geldi. Önce çocuklar sergiledi becerilerini, sonrasında anne ve babalar...
DSCF0767
DSCF0799DSCF0806
DSCF0808
Ve final... Bir yandan esnerken bir yandan da eğlendik. Öpücüklü mekikler, minder üstü güreşler... Bol kahkahayla bitti dersimiz. 
DSCF0816
DSCF0818
DSCF0823
Her yıl gerçekleştirdiğimiz velilere açık jimnastik dersimizin amacı anne ve babaları Zülkar Hoca ile buluşturarak onlara derslerimizi nasıl geçirdiğimizi göstermek. Bunu yaparken, birlikte keyifli bir sabah geçirmek günü daha da anlamlı bir hale getiriyor. Bu yılki jimnastik dersimiz de öncekiler gibi çok neşeliydi. Epeyce enerji ve bolca kahkaha attık. Bizlerle bu keyifli sabahı paylaşan velilerimize çok teşekkür ediyoruz.

25 Şubat 2014 Salı

The Beatles Partisi

Küçük Ağaç’taki partileri artık biliyorsunuz. Renklidir, eğlencelidir, kıpır kıpır hareketlidir. Hiçbir zaman “Hadi parti verelim, çıkıp dans edelim!” deyip de başlamayız eğlencemize. Ya çılgın çoraplarımız vardır ya da pijamalarımız. Ya gökkuşağının renklerine bürünürüz ya da çeşit çeşit aksesuarlar takarız. Bazen de bir sanatçı belirler onun gibi giyiniriz. Onun müzikleri eşliğinde, onun gibi dans ederiz. Son partimizi de işte aynen bu şekilde verdik. The Beatles’ın müzikleri eşliğinde eğlenmek için bir araya geldik. Fakat bu defa organizasyonumuz biraz farklıydı. Bu partide bir ilk yaşandı. The Beatles müziklerini cd’den dinlemedik. Canlı müzik eşliğinde dans ettik.

Hikayenin başına dönecek olursak, her şey bizim Şubat ayının grubu olarak The Beatles’ı seçmemiz ve Zebralar sınıfından Ali Arslanoğlu’nun babası Murat Bey’in aile katılımı kapsamında çocuklara bateri çalmayı planlaması ile başladı. İki fikir anında birleştirildi ve ortaya canlı performans eşliğinde gerçekleştirilecek bir Beatles partisi organizasyonu çıkıverdi.

Velilerimizden Knight Errant grubunu dinleyenler, halen takip edenler vardır. Murat Arslanoğlu Knight Errant’ın davulcusu. Kendisiyle bir süredir baterisi ile bir aile katılımı gerçekleştirmesi yönünde konuşuyorduk. Bu proje bir partiyle birleşince canlı performans için biraz destek almanın uygun olacağı konusunda fikir birliğine vardık. Murat Bey Knight Errant’tan Barbaros Bensoy’un gitarıyla kendisine eşlik edeceğini söyledi. Biz de aile katılmının kapsamını biraz genişletip Zürafalar sınıfından Lila Baltalı’nın babası İsmail Bey’i canlı performansa destek vermesi için davet ettik.


Parti için üst kata çıkıp karşılarında bir müzik grubu görmek çocuklar için oldukça heyecan vericiydi. Önce merakla izlediler, ardından birlikte dans ettiler. Her şarkının bittiğinde yenisini istediler.Ve müzik bitip de müzisyenlerimiz çocukların enstrümanları çalmalarına izin verdikleri anda bambaşka bir heyecan sardı herkesi.


Çocuklar, boylarından büyük aletleri kolları yettiğince kavrayıp onlardan ses çıkarmak için sıra olup sabırla beklediler. Hele ki bateri için sıra birkaç defa döndü. Kısa bir süre için dünyanın merkezi davullar ve ziller oldu adeta. Kocaman sesler doldurdu Küçük Ağaç’ı. Ve kocaman gülücükler.

Küçük Ağaç’ın gelmiş geçmiş en keyifli partilerinden biri oldu The Beatles partisi. Bu güzel organizasyonun mimarları olan Murat Arslanoğlu’na, İsmail Baltalı’ya ve Barbaros Bensoy’a çok teşekkür ediyoruz. Bir ilki ve farklı bir heyecanı yaşattılar hepimize…