19 Aralık 2011 Pazartesi

Kutulardan Neler Çıktı Neler

Tüm meşguliyetimiz kutulardı geçtiğimiz hafta. Neler çıkarmadık ki içlerinden… Mesela çocuklar vardı kocaman bir tanesinde.

Bir diğerinde ise Hatice Öğretmen…


Rengarenk süsledik bir kutuyu. Kumaşlar ve tüyler yapıştırdık. Sokak kedileri için kulübe yaptık. Rahat mı diye kontrol de ettik.


Dümdüz açtık kutuları, serdik yere, boyadık hep birlikte. Kutuların ya içindeydik ya da çevresinde.

Bir de gök cisimleri konusu vardı tabi. Geçtiğimiz hafta dünyamızı tanıyan kediler ve zürafalar bu defa gözlerini uzaya çevirdiler. Farklı gök cisimleri hakkında sohbet ettiler. Güneş sistemimizi keşfettiler. Hatta kendi kestikleri ve renklendirdikleri gezegenlerle minik bir güneş sistemi oluşturdular.

Ardından katıldıkları orff oyununda uzaylı olduklarını hayal edip uzaylı gibi yürüdüler.

Dünyamızla diğer gezegenleri karşılaştırdılar. Atmosfer hakkında bilgilendiler. Ardından oksijenin varlığını gösteren bir deney yaptılar.

Sonra mı? Sonrası bahçe zamanı. Gözler gökyüzünden aşağı indi. Bir ebe seçildi. Zürafaların son günlerde en sevdiği oyun başladı; "Yerden Yukarıda".

Haftanın tek konusu kutular ya da gök cisimleri değildi şüphesiz. Yerli Malı Haftası’nı da kutladık. Öğrencilerin evlerinden getirdikleri meyveler, pestiller ve kuruyemişlerle kocaman bir sofra kurduk. Bu sayede ülkemizde yetişen ürünleri de tanımış olduk. Meyvelerle ilgili tekerlemeleri dinledik. Bir yandan da sofranın tadını çıkardık.

Tüm öğrenciler kutlamaya başlarına taktıkları meyve ve sebze resimli bantlarla katıldılar. Fakat Kelebekler sınıfından Defne Aydınoğlu, kıyafetini de günün anlamına uygun seçmiş, teyzesinin kendisi için basmadan diktiği elbisesini giymişti.

Geçtiğimiz hafta bir de aile katılımı gerçekleşti. Zürafalar sınıfından Sarp Besler’in annesi Gökçe Hanım, öğrencileri hazine avına çıkardı. Zürafalar, okulun farklı yerlerine yerleştirilmiş ipuçlarının peşine düştüler. Her ipucu bir bilmeceydi aslında. Bilmeceyi çözdüklerinde bir sonraki ipucunu nerede ya da kimde bulacaklarını öğreniyorlardı. Sınıflar ve ofisler arasında epey bir dolaşan zürafalar herbir ipucunu yardımlaşarak başarıyla çözdüler ve sonunda hazinelerine ulaştılar.


Bir de doğum günü kutlamamız vardı. Kediler sınıfından Zeynep Sarı’nın yeni yaşını kutladık hep birlikte. Nice yaşlara Zeynep!

Önümüzdeki hafta hayvanlar alemine dalıyoruz. Hem de tüm öğrencilerimizle birlikte. Çok keyifli ve bir o kadar da lezzetli bir hafta bizi bekliyor. Çünkü aşuremizi de bu hafta içerisinde hazırlıyoruz. Bakalım çocukların elinden çıkan aşureyi beğenecek misiniz.