8 Ekim 2011 Cumartesi

Branş Dersleri

Ekim ayı biraz daha tempoyu yükseltti okulumuzda. Branş derslerimiz başladı bu hafta. Bunlardan bazılarını tüm sınıflardaki tüm öğrencilerimiz yıl boyu alacaklar. Örneğin sanat / seramik dersi...

Küçük Ağaç'ta her sınıf öğretmenleriyle birlikte her gün mutlaka bir defa sanat atölyesine girer. Çocuklar, buradaki çeşitli malzemeleri kullanarak yaratıcılıklarını ortaya koydukları çalışmalar yaparlar. Ekim ayı ile birlikte pazartesi günleri sanat atölyesine Niyazi Öğretmen ile birlikte girecekler. Farklı teknikleri öğrenecek, belirli haftalarda seramik derslerine katılacaklar.



Öğrencilerimiz, ingilizce derslerinde oyunlar ve şarkılar eşliğinde farklı bir lisanı keşfedecek, kelime dağarcıklarını zenginleştirecekler.


Müzik derslerinde Aylin Öğretmen eşliğinde orff çalışmaları yapacak, şarkılar söyleyecek, perküsyon aletleriyle çalışacak, yaratıcılıklarını keşfedecekler. Çocuklarımız, haftanın belirli günlerinde kütüphaneye çıkarak bir yandan buradaki farklı etkinliklere katılacak, bir yandan da kütüphane bilinçlerini geliştirecekler.


Öğrencilerimiz kalan branş dersleri arasından ilgileri doğrultusunda tercih yapacaklar ve seçtikleri derslere girecekler. Seçimlerini yapabilmeleri için ilk hafta tüm sınıflar tüm branş derslerine katıldılar. Öğretmenleriyle tanıştılar. Derslerde neler yapacaklarını öğrendiler. Bu sayede seçim yaparken ailelerine kendi tercihlerini iletebilecekler.

Pazartesi günü drama dersine giren öğrencilerimiz Duygu Öğretmen'le tanıştılar. Kediler ve Zürafalar sınıfı öğrencileri birer giriş dersi yaptılar. Kelebekler sınıfı ise drama öğretmenimizle tanıştılar ve ondan drama derslerinde neler yapacaklarını öğrendiler.



Satranç dersinde Fatma Öğretmen Kediler ve Zürafalar sınıfı öğrencilerine satranç taşlarını tanıttı.


Tüm öğrencilerimiz Zülkar Öğretmen eşliğinde ilk jimnastik derslerine katılarak enerji harcadılar.



Önümüzdeki hafta da bale ve perküsyon öğretmenleriyle tanışacak olan çocuklarımız, ilgilerini çeken branş derslerini seçerek çalışmalarına başlayacaklar. Yıl içerisinde öğrendiklerini ise sene sonunda gerçekleştirecekleri bir sunumda aileleriyle paylaşacaklar. Sizleri çok etkileyeceğine inandığımız performanslarını izleyeceğiniz güne kadar, öğrencilerimizin çalışmalarını blogumuz üzerinden takip edebilirsiniz.

2 Ekim 2011 Pazar

Duygular

Bol yüz ifadeli ve çok duygusal bir haftayı geride bıraktık. Haftanın teması duygulardı. Çocuklar da temaya uygun olarak hem farklı duygular hakkında sohbet ettiler hem de farklı duygu ifadelerini kullandıkları oyunlar oynadılar. Mutlular, şaşkınlar, üzgünler, kızgınlar... Herkes birbirinden farklı yüz ifadeleriyle dolaştı okul içerisinde hafta boyu.



Zürafalar, evlerinden getirdikleri bebeklik albümlerini birbirlerine gösterirken çok heyecanlıydılar. Hiçbir fotoğrafı atlamadan aile bireylerini arkadaşlarına tanıttılar. Daha sonra da sanat atölyesinde seçtikleri birer fotoğrafa kağıtlardan katladıkları çiçeklerle çerçeve hazırladılar.


Her fırsatta bahçenin ve güneşin tadını çıkarttık hep birlikte. Bazen de üst katta, çok amaçlı salonumuzda oyunlar oynadık.



Yemek saatlerimiz keyifli ve bol sohbetliydi.



Bir de doğum günü kutlaması vardı okulumuzda. Zürafalardan Sarp Besler'in doğum günüydü.


Eski mezunlarımızdan ziyaretimize gelenler oldu bu hafta da. Bu yıl mezun olan Dora Horasan kuzeninin doğum günü için okulumuzdaydı. Geçen yıl mezun olan Zeynep Duru Sarıoğlu ise kardeşi Doğa'yı okuldan almaya geldi. Gelmişken bizlerle zaman geçirip oyunlarımıza katıldılar.


Bu haftayla birlikte eylül ayını da bitirdik. Ekim ayında biraz daha yoğunlaşacak eğitim programımız çünkü branş derslerimiz başlayacak. Öğrencilerimiz ingilizce, sanat/seramik, müzik derslerinin yanı sıra ilgileri doğrultusunda seçecekleri branş derslerine de katılmaya başlayacaklar. Çocuklarımız arasındaki jimnastikçileri, balerinleri, tiyatrocuları, satranç oyuncularını ve perküsyon sanatçılarını tanımaya başlayacağız yeniden.