9 Mayıs 2014 Cuma

Yoga ile geçen bir sabah

Bu yıl branş derslerimiz arasına bir yenisini ekledik: yoga. Beş bin yılı aşan bir geçmişe sahip olan yoganın çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini araştırdıktan sonra bu dersin de mutlaka branşlarımız arasında yer alması gerektiğini düşündük. Çocuklara güç ve esneklik kazandıran, konsantrasyonlarını ve özgüvenlerini destekleyen, beden farkındalıklarını geliştiren, huzurlu bir beden ve ruh hali oluşturmalarını sağlayan yoga için Ferda Ergüneş'le görüştük. Ferda Öğretmenimiz perşembe günleri yoga öğrencileriyle çalışmalarına başladı.

DSCF3456

Hepimiz için yepyeni bir deneyim oldu bu. Ve biz bu deneyimimizi velilerimizle paylaşmak istedik. Onları okulumuza davet ettik ve kendilerinden yoga dersimize bizlerle birlikte katılmalarını rica ettik. Çocuklar annelerini yönlendirdi. Büyük bir heyecanla öğrenmiş oldukları yoga pozisyonlarını onlara sergilediler ve onlardan kendilerine eşlik etmelerini istediler. Çok keyifli bir çalışma gerçekleştirdik birlikte. 

DSCF3441

Çocuklar büyük bir neşe ve enerjiyle pozisyonlarını sergilerlerken biz onların yaramaz köpeklere ya da uykucu aslanlara, dağlara ya da ağaçlara dönüştüklerini gördük.

DSCF3429

DSCF3436

Bir baktık örümcek olmuşlar, bir baktık çiçek açmışlar.

DSCF3443

DSCF3441

Ve çok geçmeden biz de onlara katıldık. Kayık olduk sallandık, timsah olduk uzandık. 

DSCF3447

Bir saatliğine de olsa yogayla geçen çok özel bir zaman dilimi paylaştık birlikte. Çocukların mutluluklarına ve aynı zamanda konsantrasyonlarına tanık olduk. Enerjilerinden bir parça bize bulaştı. Böylece keyifli bir cuma günü başladı.

Velilerimiz için bu keyifli çalışmayı planlayan Ferda öğretmenimize çok teşekkür ediyoruz.