30 Nisan 2014 Çarşamba

Darıca Hayvanat Bahçesi

Çocuklar için gidilebilecek en ilgi çekici yerlerden birisi hayvanat bahçesi olsa gerek. Dinledikleri masalların, izledikleri filmlerin, çizdikleri resimlerin başkahramanları, onlar için büyük bir merak konusu. Pek çoğunu karşılarında görme fikri ise gerçekten heyecan verici. Bu uğurda uzunca bir yola tahammül gösterebilir, yağmur çamur demeden hayvanat bahçesini bir ucundan diğerine gezebilirler. İşte biz de bu heyecanı öğrencilerimize yaşatmak amacıyla Darıca Hayvanat Bahçesi'ne bir gezi düzenledik. 

DSCF3316

Şansımıza gerçekten de kapalı bir havada gittik Darıca'ya. Ara ara serpiştiren yağmurla biraz nemlense de gezimiz kısa sürede bu duruma alıştık ve kapşonlarımızı kafamıza geçirip  tüm dikkatimizi hayvanlara verdik.

DSCF3319

Yüzlerce çeşit canlı karşıladı bizi Darıca'da. Her birinin ilgimizi çeken ayrı bir yanı vardı. Çocuklar hayvanların akıllarında yer etmiş özelliklerini  gördükçe hem eğlendiler hem de heyecanlandılar. Örneğin zürafaların upuzun boyları hepimizi çok etkiledi. Timsahların heykelleri aratmayan kıpırtısız duruşlarını uzun uzun seyrettik.

DSCF3327

DSCF3332

DSCF3334

Flamingoların tek ayakları üstünde ve kafalarını kanatlarının arasına sokarak uyuyuşları çok zarifti. Pelikanların gagalarındaki kocaman keseleri ise ilginçti. 

DSCF3336

DSCF3337DSCF3347

Babunlar çok komikti, kesesinde yavrusunu taşıyan kanguru ise çok sevimli. Kocaman panteri izlemekten kendimizi alamadık. Karşımıza çıkan onlarca papağandan birinin bize "Merhaba!" diyeceği umudunu hiç kaybetmedik. Ama galiba en çok aslanlardan etkilendik.

DSCF3339

DSCF3350

DSCF3355
DSCF3356

Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Hatta saate bakıp da "Hadi sandviçlerimizi yiyelim," demesek, acıktığımızı bile fark etmemiştik. Baktığımız her yer, gördüğümüz her canlı o kadar ilgi çekiciydi ki başka her şey aklımızdan uçuverdi. Darıca Hayvanat Bahçesi gerçekten de çocuklar için en keyifli gezilerden birisiydi.