30 Mart 2011 Çarşamba

Anjelika Akbar

Küçük Ağaç'ın çok önemli bir misafiri vardı bugün. Mart ayının sanatçısı olarak öğrencilerimize tanıttığımız, cd'lerini dinlettiğimiz ve kitabını okuduğumuz Anjelika Akbar, onlarla söyleşi yapmak üzere okulumuzu ziyaret etti. Zürafalar sınıfından Emek Verda Coşar'ın babası Ali Bey aracılığıyla temasa geçtiğimiz sanatçımız, çocuklarımızla yakından ilgilendi ve  onların sorularını tek tek yanıtladı.


Anjelika Akbar, önce bize piyano çalmayı nasıl öğrendiğini anlattı. Daha küçücük bir çocukken yatağının yanıbaşında bir piyanosu olduğunu, sürekli onunla vakit geçirdiğini söyledi. Piyano çalmak onun için hiç zor değilmiş. Hiç yorulmadan, "acıkmadan" ve "uykusu gelmeden" aralıksız dört-beş saat piyano çalabiliyormuş. Piyanosunu neden getirmediğini merak eden öğrenciler oldu. Öğrendik ki piyanosu yanında getiremeyeceği kadar büyükmüş. Ama gökyüzüne ya da uzaya kadar büyük değilmiş.


Anjelika Akbar bize beste yapmak için bir piyanoya ihtiyacı olmadığını, sofrada yemek yerken ya da uçakta yolculuk yaparken beste yapabildiğini anlattı. Nasıl beste yapabildiğini merak eden çocuklara, tıpkı onların resim çizmesi gibi, kendisinin de içinden gelenleri ifade etmeye çalıştığını ama bunu notalarla yaptığını açıkladı.  "Uzaylı Köpek Baaşa'nın Hikayeleri"ni gördüğü bir rüyadan yola çıkarak yazdığını anlattı. Cins ayırdetmeden tüm köpekleri çok sevdiğini söyledi. Merak edip de soran öğrencilerimiz sayesinde kedileri ve atları da çok sevdiğini öğrendik.



Öğrencilerimiz ve Anjelika Akbar arasında geçen keyifli ve samimi söyleşinin sonunda çocuklar yanlarında getirdikleri cd ve kitaplara imza aldılar. Kendi hazırladıkları hediyelerini verdiler. Herbirinin Anjelika Akbar'ı piyanosunun başında resmettikleri çizimleri sanatçının çok hoşuna gitti.




Oldukça yoğun geçen Mart ayını yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Bu ay içerisinde okulumuzda iki büyük sanatçıyı, Anjelika Akbar ve Behiç Ak'ı ağırladık. Kendi alanlarında çok başarılı ve üretken isimler olan bu iki sanatçının  ziyaretleriyle çocuklarımız yaşayan iki büyük sanatçıyı bizzat tanımış, onlarla sohbet etme imkanına kavuşmuş oldular.

Kitap Ayraçları

Bugün Kediler sınıfında aile katılımı kapsamında bir etkinlik gerçekleştirildi. Çocuklarımız, Sarp Besler'in annesi Gökçe Hanım eşliğinde kitap ayraçları yaptılar. Kendilerine dağıtılan renkli kartonlara birbirinden güzel resimler çizdiler. Ardından renkli birer iple etkinliklerini tamamladılar. Pek çoğu, heyecanla ve keyifle hazırladıkları kitap ayraçlarını anne ya da babalarına hediye etmeye karar verdiler.




Karagöz ile Hacivat

Dünya tiyatrolar gününü içine alan haftamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Uyurgezer Fil'in ardından bugün bir gölge tiyatrosu oyunu izledik okulumuzda. Kediler ve Zürafalar sınıflarının bu hafta işledikleri Türk Masal Kahramanları konusu kapsamında İstanbul Kâtibim Karagöz  Evi'nin kurucusu Hasan Hüseyin Karabağ bizler için bir Karagöz oyunu sahneledi. Küçük Ağaç'tan Güler Hanım'ın da yardımıyla sergilenen Çifte Cazular oyunu bir yandan öğrencilerimizi güldürürken diğer yandan da dürüstlük ve dostluk mesajları verdi.