26 Mayıs 2012 Cumartesi

Renkli Hafta


Kelebeklerin ve Zebraların her gün farklı bir renge büründüğü rengarenk bir haftayı geride bırakıyoruz. Kırmızı pazartesi, sarı salı, mavi çarşamba, yeşil perşembe ve nihayetinde renkli cuma... Her renge ait farklı etkinlikler, o renkte yiyecekler, aynı renge ait kıyafetler, oyuncaklar, aksesuarlar... 

Kırmızı gününde çocuklar bu rengin verdiği enerjiyle girdiler okula. Kırmızı objeleri tanıdılar, kırmızılar içerisinde dans ettiler ve kırmızı çileklerden yediler.



Sarı günü özel bir gündü. Kum havuzumuzun ilk günüydü. Sarı kıyafetleri içerisinde kumda oynamaya başladı çocuklar. Limonata yapıp içtiler. Sarı atık materyaller kullanarak etkinlik yaptılar.



Mavi günü geldiğinde herkes birer boncuk gibiydi. Masmavi oyunlar oynayıp ara verdiklerinde mavi kurabiyelerin tadına baktılar.



Yeşil günü geldiğinde yanaklarına birer yeşil yıldız kondurup yeşil hamurlarla oynadılar. Yeşil salatalıkların tadına baktılar. 



Renkleri tanımak, her gün ayrı bir renge bürünmek çok keyifliydi. Çocukları bir rengin farklı tonlarında görmek çok hoş oldu. Cuma günü geldiğinde haftayı rengarenk bitirmek de bir o kadar güzeldi. 

Kediler taşlı, kumlu etkinlikler içerisindeydiler. Sadece elleri değil, ayakları da hem kuma değdi hem taşa... Ve kum havuzu onlar için çok doğru bir oyun alanı oldu bu hafta.



Zürafaların Çarşamba günü Pierre Loti'ye düzenlenecek gezileri Haliç Köprüsü'ndeki onarım nedeniyle bir hafta ertelendi. Onlar da İstanbul'u tanımaya okulda devam ettiler. Yaşadıkları şehre ait yapılardan esinlenerek oyunlar yarattılar, eserler oluşturdular.


Ve güneş bizden yanaydı. Ara sıra yağan yağmura rağmen tüm hafta bahçenin tadını doya doya çıkardık.


Öte yandan yoğun bir şekilde çalışmaya da devam ettik. Çok kısa bir süre sonra sene sonu gösterimiz var. Koro, orff, bale ve jimnastik sunumları için çocuklar canla başla çalışıyorlar.


Bu arada doğum günü kutlamalarımız da oluyor tabii. Geçtiğimiz hafta Zürafalar sınıfından Deniz Atay'ın yeni yaşını kutladık.


Önümüzdeki hafta mayıs ayını geride bırakıyor ve dolu dolu bir haziran ayına giriyoruz. 3 Haziran'da Polonezköy'de piknikteyiz. Ardından sene sonu gösterimiz, takip eden pazartesi günü babaları günü kutlamamız var. Ve haziranı çocukların sene boyu gerçekleştirdikleri sanat etkinliklerini görebileceğiniz sergimizle bitiriyoruz. Çocuklar tüm bir yıl yaptıkları çalışmaları, sınıflarında ve branş derslerinde ulaştıkları başarıları bu ay içerisinde sizlerle paylaşacak ve sizleri şaşırtacaklar.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Yaz Okulu

Yaz ayları yaklaşıyor. Yazlıkları ya da uzun tatil programları olan aileler gidiş tarihlerini belirlemeye başladılar. Öte yandan İstanbul’da kalacak ve mesailerine devam edecek olan velilerimiz okulumuzun temmuz ve ağustos aylarında uygulayacağı programı öğrenmek için bizleri arıyorlar. Bizler de yaz mevsimini İstanbul’da geçirecek çocuklarımız için dolu dolu bir program hazırlıyoruz.




Bildiğiniz gibi okulumuz 12 ay boyunca eğitime devam ediyor. Çocukların almaları gereken kazanımlar, 1 Eylül - 30 Haziran tarihleri arasında, sizlere gönderdiğimiz haftalık programlar çerçevesinde takip ediliyor. 30 Haziran’da tüm hedeflerimizi tamamlıyor, değerlendirme formlarımızı siz velilerimize teslim ediyor ve yaz programımıza geçiş yapıyoruz.



Temmuz ve ağustos aylarında çocukların bahçede bol bol vakit geçirmelerine özen gösteriyoruz. Sabah jimnastiği, sanat etkinlikleri, seramik dersleri ve daha pek çok sınıf etkinlikleri mümkün olduğunca açık havada gerçekleştiriliyor.



Yaz programıyla birlikte yüzme derslerimiz de başlıyor. Yüzme için İSTEK Acıbadem İlköğretim Okulu’ndan destek alıyoruz.





Bu yıl yaz programımızı zenginleştirecek bazı farklı etkinliklerin de hazırlığı içerisindeyiz. Bunlar netleşip programımız oluştuğunda siz velilerimizle paylaşacağız. Şimdilik şu kadarını söylemekle yetinelim, yaz enerjisiyle dolu, cıvıl cıvıl bir program bekliyor çocuklarımızı.

Kum Havuzu

Bahar geldi ya, çocukların bahçe keyfine diyecek yok. Her fırsatta soluğu dışarıda alıyorlar. Üstelik sadece oyun için de değil. Sınıf içinde yapılan pek çok etkinliği mümkün olduğunca açık havaya taşıyorlar. 



Bahçede kullandığımız masa ve sandalyelerimiz yoğun mesailerine başladılar. Haftanın teması ile ilgili çalışmalardan bazılarını dışarıda yapıyoruz. Açık havada hikaye okuyor, resimler çiziyoruz.





Ve tabii oyun saatleri son dakikasına kadar değerlendiriliyor. Birkaç hafta evvel okula getirilen bahçe oyuncakları da yoğun kullanım halindeler. Hulahoplar çevriliyor, ipler atlanıyor, içinde top olan her türlü oyun oynanıyor. 





Çocuklar bahçenin tadını sonuna kadar çıkarıyorlar. Keyiflerini görmek için onlara şöyle bir bakmak yeterli. Yüzlerinden gülücük hiç eksik olmuyor.





Onların bu keyfini bir kat daha arttırmak için geçtiğimiz hafta sonu bahçemize yeni bir oyun alanı ekledik. Artık bir de kum havuzumuz var. Dün havuzun kumla dolduruluşunu gören çocuklar bu sabah okula heyecan içinde girdiler. Bahçe saati geldiğindeyse soluğu kumun başında aldılar. 




İsteyen kenardan oynadı kumlarla, isteyen de girip ortasına oturdu havuzun. Kumdan kaleler inşa edildi, pastalar hazırlandı, mevcut olan kalıplarla farklı şekiller yapıldı. Böylece Küçük Ağaç'taki kumlu günler başlamış oldu. 





Bundan böyle çocuklar en sevdikleri oyun materyallerinden biri olan kumla rahatça oynayabilecekler. Kumun onlara sağlayacağı özgürce oynama duygusunu tadacak, hayal güçlerini kullanarak farklı ürünler ortaya koyacak, yaratıcılıklarını geliştirecekler. Her oyun saati sonunda üzeri branda ile kapatılan kum havuzumuz sayesinde bizler de çocuklarımızın tertemiz bir alanda oynuyor olmalarının rahatlığını hissedeceğiz. 

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Hayvansever Velilerimize...

Öğrencilerimizin sokak kedileri için tasarladıkları kedi evlerini bilmeyen, görmeyen kalmadı. Yaklaşık bir ay evvel okulumuzun bahçesinde sergilediğimiz kedi evlerimizin pek çoğu velilerimiz ve mahalle sakinleri tarafından sahiplenildi. Rengarenk evler, yerleştirildikleri noktalarda kediler için yuva görevi görüyorlar.




Kedi evi projemizin bir amacı daha var; barınaklarda yaşayan hayvanlara mama ve ilaç temin etmek. İlgilenenler bilirler, sokaktan gelen ve evlerinden atılan hayvanların bakımını üstlenen barınaklar kısıtlı imkanlar çerçevesinde faaliyet gösteriyorlar. Nüfusları hızla artan bu barınaklar içinde bulundukları zorlukları aşmaya çalışırken hayvanseverlerin maddi ve manevi desteklerine ihtiyaç duyuyorlar. Küçük Ağaç öğrencileri, başlattıkları kedi evi projesiyle barınakların mama ve ilaç ihtiyaçlarına da karşılık vermeyi amaçlıyor.

Kedi evlerinin nasıl hazırlandığını, çocukların bu projede nasıl çalıştıklarını sizlere aktarmıştık. İlaç sevkiyatında kullanılan kutuların üzerine marker kalemlerle resimler çizerek başladılar çalışmaya.


Bir sonraki hafta bu resimlerini renklendirdiler.


Son olarak da strafor kutulara yaptıkları resimlerin kağıt üzerine baskılarını aldılar.


Çocuklar sanat öğretmenleri Niyazi Selçuk'la birlikte gerçekleştirdikleri bu projenin sonunda iki eser ortaya çıkarmış oldular. Hem strafor kutuların bir yüzüne resim yaparak renkli kedi evleri hazırladılar hem de yaptıkları resimlerin birer baskısını aldılar.


Kedi evlerine dönüşen kutular amaçlarına ulaştı. Pek çoğu hayvan severler tarafından sahiplenilerek evlerinin girişine, bahçelerine ya da uygun gördükleri başka noktalara yerleştirildi. Artık içlerinde kediler yaşıyor.


Baskılar ise barınaklarda yaşayan küçük dostlarımıza gönderilecek kuru mama karşılığında hediye edilmeyi bekliyorlar. Mama bağışı için yapmanız gereken çok basit.  Projemize destek veren Yaşam Hakkına Saygı Derneği'nin bizi yönlendirdiği temizmama.com sitesine giriyorsunuz. Kullanıcı adı bölümüne 2163488964@temizmama.com ve şifreye de 123456 yazarak bir paket mama satın alıyorsunuz. Sepeti onaylama aşamasında adres kısmına yazımızın sonunda bilgileri yer alan barınaklardan birinin adresini yazmanızı rica ediyoruz. Bu barınakların acil şekilde mama desteğine ihtiyacı olduğu bilgisini aldığımız için ilk olarak oralara yardım göndermeyi uygun gördük. Siz siparişinizi tamamladığınızda Temiz Mama, sizin ve projeyi başlatan Küçük Ağaç öğrencilerinin adına seçtiğiniz barınağa kuru mamayı kargo ediyor.  Böylece öğrencilerimizin projesi ikinci amacına da ulaşmış oluyor. Çocuklarımız, projelerine destek veren anne ve babalarına yapmış oldukları baskı resmi hediye ederek teşekkür ediyorlar.




Kedi evleri projemizin ikinci kısmında, barınaklarda yaşayan hayvanlara küçük de olsa bir destek vermek üzere hayvansever velilerimizden mama göndermelerini rica ediyoruz.


Mama bağışında bulunabileceğiniz barınaklar:

1. Hülya Alpgiray
Çatlıdere Köyü Karşıyaka Mh. No:19 Aliağa
Tel: 0532 431 00 28

2. Çiçek Kamuran
Tavukcuyolu Cd. Ağaoğlu My City A1 Blok K:2 D:12 Ümraniye İstanbul
Tel: 0532 630 53 99