14 Temmuz 2013 Pazar

Yaz Tadında Eserler

Böceklerin dünyasında bir hafta daha geçirdik. Bu haftaki favorilerimiz tırtıllar ve ateş böcekleriydi. Hayatına başkalaşmak üzere başlayan ve kanatlarına kavuşmadan önce boğum boğum gövdesiyle yaprakların tadını çıkaran tırtılları inceledik. Karanlıkta ışıldayan sevimli ateş böceklerinin büyüsüne kapıldık. Bu iki sevimli canlı bize rengarenk eserler yaratmakta ilham verdi.


Seramik dersinde yepyeni bir çalışmaya başladık. Çocuklar top halinde yuvarladıkları kil parçalarını su yardımıyla bir araya getirerek kendi tabaklarını oluşturuyorlar. Önümüzdeki hafta da devam edecek bu çalışmada öğrencilerimiz kışın öğrendikleri teknikleri kullanıyorlar.


DSCF8778 DSCF8794

Orff tabanlı müzik derslerimizin öğrencilerimiz için ayrı bir yeri, hatta keyfi var. Okulumuzun yapı taşlarından biri olan Orff metodunun uygulandığı pek çok derse katılan çocuklar artık oyunları ve şarkıları yakından biliyorlar. Müziğin başlamasıyla birlikte kendilerini dansın akışına kaptırıyorlar. Şarkılarda sesleri daha bir canlı geliyor; oyunlar keyifle oynanıyor.



Mutfakta lezzet çalışmaları her cuma aynı hızıyla devam ediyor. Bu hafta çocuklar kurabiye hazırladılar. Öğretmenlerinin hazırladığı hamuru biraz da kendileri yoğurup ardından seçtikleri kalıplarla şekil verdiler. Kendi hazırladıkları kurabiyeleri yemenin keyfini ise akşamüstü kahvaltısında yaşadılar.

DSCF8998 DSCF9004

Öğrencilerimizin büyük heyecanla katıldıkları çalışmalardan biri de fotoğraf dersi. Cuma sabahı bahçede bir araya gelip kameralarımızı elimize alıyor bizi heyecanlandıran kareler yakalamaya çalışıyoruz. Bu hafta çocuklardan arkadaşlarını fotoğraflamalarını istedik. Nelere dikkat etmeleri gerektiğini aktardık, belli başlı bilgileri verdik ve çalışma başladı. Önce gidip izin istediler, ardından çekim yaptılar. Dersin sonunda çekilen fotoğrafları okul bilgisayarına kopyaladık. Tüm ders boyunca, çekilen her bir karede çocuklarla bir arada olmamıza rağmen fotoğrafları gördüğümüzde yine de çok etkilendik. Her biri çok güzel iş çıkarmıştı.


 
 
Ve yine hafta boyunca günün en güzel saatleri bahçede geçirildi. Kum havuzu, bahçe oyuncakları, top oyunları... Çocuklar açık havanın ve doya doya koşmanın tadını çıkardılar.
DSCF8805 DSCF8956


Yaz okulumuz yaz temalarıyla şenlenmeye devam ediyor. Çocuklar yaz tadında eserler veriyorlar. Ve bol çiçekli bir hafta bizleri bekliyor. Çocuklar yaprak yaprak işler yaratacak, renge doyacaklar.