28 Kasım 2012 Çarşamba

Aaa! Elvis Presley!


Deri ceketler, gitarlar, favoriler, geriye taranmış saçlar... Bugün okulun en renkli günlerinden biriydi. Partimiz vardı. Elvis Presley partisi... Tüm öğrenciler ve öğretmenler Elvis gibi giyindiler. Elvis müzikleri eşliğinde, Elvis gibi dans ettiler. Çok ama çok eğlenceliydi.


Her partide olduğu gibi bu partide de açılışı mini defileyle yaptık. Defilesiz bir parti olabilir mi? Herkes büyük bir özenle hazırlanmıştı. Çok başarılı Elvis kostümleri vardı. Her birini keyifle izledik.



Sonrası bol bol dans... Çocukların Elvis danslarını seyretmek gerçek anlamda görsel bir şölendi bizim için. O kadar güzel gözlemlemişler ki her biri küçük birer Elvis'e dönüşüverdiler. Kimi gitarını çalarak kimi mikrofonuna şarkılar mırıldanarak dans etmeye başladı. 




Yaklaşık yarım saat boyunca hep birlikte eğlendik. Bacaklarımızı salladık, ayaklarımızı kaydırdık ve partinin finalini de Elvis gibi yaptık; dizlerimizin üzerinde kayarak.



Bu parti bize gösterdi ki okulumuzda Elvis'in pek çok küçük hayranı var. Eğer evde onun müziklerini çalacak olursanız sizler de bunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

27 Kasım 2012 Salı

Diş Hekimi Banu İlhan'ı Ziyaret


Sene içerisinde farklı meslekleri tanımak amacıyla okulumuzun yakın çevresinde geziler gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilk ziyaretimizi Diş Hekimi Banu İlhan'ın muayenehanesine yaptık. Kendisi pedodonti uzmanı; yani çocuk diş hekimi. Rengarenk bir muayenehanesi ve müthiş bir enerjisi var. Gün içerisinde dört grup halinde gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde hiç yorulmadan çocuklara mesleğini tanıttı, dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiğini anlattı, çocuklardan gelen soruları yanıtladı ve isteyenleri diş koltuğuna oturttu.


Ziyaretimizi Kelebekler sınıfıyla başlattık. Kısacık bir yürüyüşün ardından Banu Hanım'ın muayenehanesine ulaştık. Banu Hanım, çocuklarla dişler hakkında sohbet etmeye başladı. Doğru diş fırçalamanın nasıl olacağını göstermek için oyun hamurlarından modellediği kocaman dişleri çıkardığında her birini fethetmişti zaten. Sohbet bitince diş koltuğunun olduğu odaya geçtik. İsteyen çocuklar tek tek koltuğa oturarak Banu Hanım'a dişlerini gösterdiler.



İkinci grup Zebralar'dı. Onlar da aynı şekilde dişlerine nasıl bakmaları gerektiğini öğrendiler. Ardından tüm cesaretlerini toplayarak diş koltuğuna oturdular ve aslında çekinecek hiç bir şey olmadığını, orasının gayet de keyifli bir yer olduğunu gördüler.



Öğleden sonra da Kediler ve Zürafalar ziyaret etti Banu Hanım'ı. Sohbet öncesinde ona kendi renklendirdikleri ağız sağlığı ile ilgili resimleri hediye ederek sürpriz yaptılar.


Ardından ağız ve diş sağlıklarını korumak için neler yapabilecekleri hakkında bilgi aldılar. Onlar da okula dönmeden önce diş koltuğuna oturarak dişlerini Banu Hanım'a ve tabii diğer arkadaşlarına gösterdiler.


Böylece tüm öğrencilerimiz muayenehane ziyaretimize katılarak Diş Hekimi Banu İlhan'la tanıştılar. Ondan mesleği ile ilgili bilgiler aldılar. Artık her biri dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiğini biliyorlar. Bunu neden yapmaları gerektiğini ve yapmazlarsa ne gibi sağlık problemleri yaşayacaklarını da öğrendiler. Büyük bir çoğunluğu, kocaman insanların bile otururken tereddüt ettikleri diş koltuğuna rahatlıkla oturarak bize ne kadar cesur olduklarını gösterdiler. Bundan böyle inci gibi dişlerine daha da büyük özen gösterecekler.


Bütün bir gününü bize ayırarak çocuklarla tek tek ilgilenen, onlara önemli bilgiler aktaran Banu Hanım'a çok çok teşekkür ediyoruz. Ne mutlu bize ki okulumuzun bu kadar yakınında, bizi böylesine güler yüzle ağırlayan bir pedodonti uzmanı komşumuz var. 

Hayallerine Merdiven Daya (27 Kasım 2012)

Bu hafta, öykü kısmımızda hayal kurmak üzerine çok güzel ve özgün bir öykü okuduk. Bulutlara merdiven dayayan cesur bir kızın öyküsü. Son dönem soyut çocuk kitabı ressamlarından André Neves’in hem yazıp hem çizdiği bu özel öykü üzerine tartıştıktan sonra gökyüzüne doğru baktığımızda ne görürüz onu çizdik. Toz pastel tekniğini öğrendik.

Bulutların Arasında,  André Neves, Nesin Çocuk Yayınları, 2012







DSCF6073