1 Nisan 2015 Çarşamba

Notalarla Gelenler

Son birkaç haftamız müzikle iç içe geçti. Aile katılımı için gelen velilerimiz bizi müzikle buluşturdular. Her biri farklı bir enstrümanı tanıttı ve çaldı bizlere. Hatta birlikte şarkılar söyledik, dans ettik. 
İlk misafirimiz Demir Akkanat'ın babaannesi Gülizar Hanım'dı. Kemanını çocuklarla konuşturan Gülizar Hanım pek çok da şarkı çaldı onlar için. Şarkı söylemek isteyen her bir öğrencimizi yanında davet etti, kemanıyla onların şarkılarına eşlik etti. 
20150313_132240
P1050938
İkinci velimizle kendi atölyesinde bir araya geldik. Ezo Ergen'in babası Volkan Bey'i ritm atölyesinde ziyaret etik. Öğrencilerimiz pek çok farklı perküsyon aletini gördüler, dinlediler, hatta çaldılar. Volkan Bey, erbane, bendir, hang drum gibi bazılarının adını ilk defa duyduğumuz enstrümanları tanıttı, farklarını anlattı, dinletti.
P1060260
20150326_114811
Son misafirimiz ise Temmuz Ilgaz Ay'ın babası Özgür Bey oldu. Gitarıyla okulumuza gelen Özgür Bey önce çocuklara enstrümanını tanıttı. Ardından onlarla şarkılar söyledi.
P106033420150327_140730
Okulumuza notalarla gelenler sadece velilerimiz değildi geçtiğimiz günlerde. Öğrencilerimizden bazıları da farklı müzik aletlerini okulumuza getirerek arkadaşlarına gösterdiler. Ezo babasının bağlamasını, Eren ise dersini almaya başladığı kemanını getirerek bizlere tanıttı.
P1060228
P1060159Son olarak Yunanistan'dan bir misafir ağırladık. Deniz Papageorgiou'nun kuzeni Chrisa bize iki gününü ayırdı. Hem çocuklarla Orff çalışmaları yaptı hem de onlara kanununu tanıttı. İçeriğini ilerleyen günlerde ayrı bir yazıda paylaşacağımız bu ziyaretle ilgili olarak şimdilik kanun eşliğinde "Head, Shoulders, Knees" şarkısını söylediğimizi aktaralım. 
P1060183
Bizler enstrümanlarıyla birlikte ziyaretimize gelen, bizlerle müziğini paylaşan misafirlerimizi ağırlamaktan çok mutlu olduk. Onlar sayesinde pek çok farklı müzik aletini tanıdık. Bu aletlerden bazılarını çalmayı denedik. Ve her biriyle şarkı söyledik, dans ettik. Müzik dolu birkaç hafta geçirdik sayelerinde. 

30 Mart 2015 Pazartesi

Gökkuşağı'nın Ardındaki Ülke

Küçük Ağaç'ta enerjisi en yüksek branş derslerinden biri Drama'dır. Çocuklar drama saatine büyük bir mutlulukla, koşarak çıkarlar. Duygu Öğretmen eşliğinde, hayallerle dolu bir dünyada, istedikleri karaktere bürünerek keyifli bir saat geçirirler.

P1010262

Drama öğrencilerimiz, sene içerisindeki çalışmalarının bir bölümünü, aileleri ve arkadaşları için gerçekleştirecekleri sunuma ayırırlar. Bu sunum, her yıl Dünya Tiyatro Günü olan 27 Mart haftası içerisinde gerçekleştirilir. Ve her sunumda misafir bir sanatçımız oyunu bizlerle birlikte izlemek üzere okulumuza gelir.

Öğrencilerimiz bu yıl bizlere Oz Büyücüsü masalından yola çıkarak Gökkuşağı'nın Ardındaki Ülke isimli bir oyun hazırladılar. Dün onları izlemek üzere velilerimizle birlikte okulumuzun çok amaçlı salonunda bir araya geldik.

Afiş

Gökkuşağı'nın Ardındaki Ülke'de cıvıl cıvıl karakterler karşıladı bizleri. Dorothy, köpeği Toto, Dorothy'nin kardeşinin köpeği Ponpon, Aslan, Teneke Adam ve Korkuluk zorlu bir yolculuğu tamamlamış, Oz Büyücüsü'nün şatosunun kapısının önündeydiler. Şatoyu koruyan Ejderha'dan ve şövalyelerden izin alarak Oz Büyücüsü'nün karşısına çıktılar. Her birinin Büyücü'den istediği bir şey vardı. Fakat Büyücü onlara istedikleri her şeye zaten sahip olduklarını anlattı. Ardından ortaya çıkan Doğu'nun İyi Cadısı Glinda, Dorothy'ye evine nasıl dönebileceğini açıkladı. Böylece bir toz bulutuyla Gökkuşağı'nın Ardındaki Ülke'ye gelmiş olan Dorothy ve şirin köpekler, evlerine geri döndüler.

P1060323

P1060313

Gökkuşağı'nın Ardındanki Ülke, okulumuzda ayın sanatçısı olarak öğrencilerimize tanıtmaya çalıştığımız Leyla Gencer'in sanatından esinlenerek hazırlanmıştı. Çocuklar bu oyunu tiyatro ve operaya emeği geçen tüm sanatçılar için sahnelediler. Ve oyunun sonunda, öğrencilerimizden Ada Köktekin'in babası opera sanatçısı Çağrı Köktekin'i aralarına davet ettiler. Çağrı Bey, son rol aldığı çocuk müzikali olan Oz Büyücüsü'nde Büyücü Oz'u canlandırmıştı ve bizlere o müzikalde seslendirdiği bir şarkıyı söyledi. Ardından velilerimizle Türk operası üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi ve çocukların sorularını yanıtladı. Onun güzel sesi, şarkısı, enerjisi ve paylaşımları öğrencilerimizin sunumunu daha da zenginleştirdi.

20150326_171347

Vurgulamadan geçmek olmaz, Gökkuşağı'nın Ardındanki Ülke'ye rengarenk görüntüsünü de velilerimizin yaratıcılıkları ve emekleri vermişti. Çocuklar, anne ve babalarının hazırlamış oldukları kostümler içerisinde harika bir görüntü sergilediler.

Drama 2

Gökkuşağı'nın Ardındanki Ülke, tam anlamıyla bir ekip çalışmasının ürünü oldu. Bu yönüyle bizler için çok değerli bir çalışma halini aldı. Başta öğrencilerimiz ve Duygu Öğretmen bu oyun sahnelemek için büyük emek verdiler. Öğretmenlerimiz ve velilerimizin desteği de eklenince ortaya izlemesi keyifli bir oyun çıktı. Çağrı Bey'in desteği de olunca, bizler geçtiğimiz haftayı daha da kocaman gülücüklerle kapattık. Sahne alan her bir öğrencimiz için o günün anlamı büyük. Emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.