23 Ocak 2012 Pazartesi

Oyuncaklar ve Kitaplar

Bir çocuk için en keyifli şeyler olsa gerek, önce oyuncaklar, sonra kitaplar. Bol bol onlardan bahsettik Küçük Ağaç'ta bu hafta. Hatta kitaplar söz konusu olduğunda oldukça üretken bir hafta geçirdiğimizi söylemek de mümkün. Kitaplar mı yazılmadı, dergiler mi çıkarılmadı, kitap ayraçları, kitap kapakları mı hazırlanmadı... Peki ya oyuncaklar... Oyuncaklar ve kuklalar da yapıldı bu hafta okulumuzda. Yetmedi kendimiz oyuncak olduk, oyunlar kurduk. Uzun lafın kısası minik ellerde ya kalem vardı, ya oyuncak.

Haftanın ne kadar keyifli geçeceği daha ilk günden yağan karla belli olmuştu zaten. Pazartesi günü kendini gösterip salı günü eriyen, giden karın keyfine varmak için oyun saatinde heyecanla bahçeye koştuk.


Okula girince de aldık kalemleri elimize. Çocuklar bütün yaratıcılıklarını hikaye yazmak ya da hikayelerini resimlendirmek için kullandılar.


Okul kütüphanesini ziyaret ederek uzun ve keyifli bir söyleşi yaptılar. Kütüphanelerden nasıl faydalanılabileceği, kütüphane kurallarının neler olduğu ve neden konulduğu gibi konulardan bahsettiler. Kitaplar hakkında konuştular, en eski kitaplardan başlayarak çağımızda basılan kitaplara kadar pek çok ilginç soru sordular. Söyleşinin geneli öğrencilerimizin herbirinin kitapları sevdiklerini, onlara değer verdiklerini ve onları nasıl muhafaza etmeleri gerektiğini bildiklerini gösterdi.


Zürafalar sınıfı öğrencileri hafta boyu yoğun bir şekilde çalışarak hazırladıkları okul dergileri için en uygun yerin okul kütüphanesi olduğunu düşünmüşlerdi. Bu sebeple ziyaretlerinin sonunda Meraklı Zürafalar isimli dergilerini kütüphaneye verdiler. Daha doğru ifade etmek gerekirse, dergiyi kütüphaneye ufak bir bedel karşılığında sattılar. Çok çalışarak hazırladıkları bu dergiden kazandıkları parayla kendilerine çubuk kraker aldılar.


Onlar çubuk krakerlerini yiyerek yorgunluklarını atarken Meraklı Zürafalar dergisi de kütüphane rafındaki yerini aldı. Arzu edenler okulu ziyaret ettiklerinde dergiyi görebilirler. Geniş bir kadro tarafından hazırlanmış zengin içerikli bir dergi Meraklı Zürafalar. Maymunların Dünyası ve Aslanların Yarışı hakkında oldukça ilginç bilgiler aktarıyor. Keyifli bir etkinlik yapmak ve kendi eserini oluşturmak isteyenler için origami tekniği ile cüzdan yapımı anlatılıyor. Dergide ayın oyunu olarak Yattı Kalktı tanıtılmış. Bilmeceler bölümünde pek çok yeni bilmece bulmak mümkün. Sevimli Hayvanlar şarkısını öğrenmek isteyenler de Meraklı Zürafalar dergisine bakabilirler. Ve mutfağa ilgi duyanlar havuçlu pasta tarifini mutlaka denemeliler.


Kelebekler ve Zebralar bütün haftayı oyuncaklarıyla geçirdiler. Keyifler fazlasıyla yerindeydi. Oyuncaklarını incelediler. Kendi özgün oyuncaklarını yaptılar. Sarı Partisi düzenlediler ve sarılar içerisinde okula gelip sarı oyuncaklarla oynadılar.



Orff oyunlarında bile konu oyuncaklardı. Fakat bu defa kendileri kukla oldular.



Kediler, atölyeye girerek kendi guirolarını yaptılar. Sonra da boyunlarına asıp çaldılar. Asılları kadar keyifli ses verdi kedilerin guiroları da.


Geçtiğimiz haftayı kitaplarla böylesine haşır neşir geçirirken güzel bir de olay yaşadık. Zebralar sınıfı öğrencilerinden Ali Gökçe çok hoş bir sürpriz yaparak okul kütüphanesine birbirinden güzel kitaplar hediye etti. Onun sayesinde pek çok yeni kitabımız oldu ve kütüphanemiz biraz daha zenginleşti. Teşekkürler Ali Gökçe.



Geçtiğimiz hafta ilköğretim okulları ve liseler yarıyıl tatiline girdiler. Küçük Ağaç'ın eski mezunlarından Kerem Kondul, cuma günü karnesini alarak okulumuzu ziyarete geldi.


Önümüzdeki hafta benzer ziyaretlerle geçecek. Dolayısıyla bizler eski ve yeni öğrencilerimizle geçireceğimiz bu yeni haftayı heyecanla ve merakla karşılıyoruz. Herkese iyi haftalar!