16 Mart 2014 Pazar

Küçük Ağaç'ta Peş Peşe Seminerler

Okulumuza başlayan her öğrenciyle birlikte birkaç yıl sürecek bir yolculuk da başlıyor bizim için. Aynı geminin içine biniyoruz; öğrencimiz, ailesi ve biz. Ve birlikte yol almaya başlıyoruz. Küçük yolcumuza okul öncesi eğitim sürecinde eşlik ediyoruz. O, bir yandan keyifle oynayıp bir yandan da beceri alanlarını geliştirirken, biz ailesiyle birlikte yanı sıra ilerliyoruz. Ve doğru desteği verebilmek için, sürekli iletişim halinde oluyoruz; paylaşımlarda bulunuyoruz. Aynı geminin yolcularıyız ne de olsa. Keyifli bir yolculuk yaşamak ve arzu ettiğimiz noktaya ulaşmak için birlikte çabalıyoruz. 
Geçtiğimiz haftalarda bu birliktelikler ve paylaşımlar epeyce yoğunlaştı Küçük Ağaç’ta. 2014 yılı seminerlerle başladı bizim için. Önemli konuları ele aldık birlikte. Önce “Çocukların Duygularını Tanıma ve Anlama” konusunda bir seminer verdik. Bu seminerle ilgili detayları önceki yazılarımızda aktarmıştık sizlere. Ardından, bu seminerin bir devamı olarak “Sınır Koyma ve Seçim Sunma” konusunu ele aldık. Her ikisinde de  Uzman Psikolojik Danışman Ayşe Arslanoğlu konuğumuz oldu.
DSCF0009
İkinci seminerimizde sınırların gerekliliği üzerinde durduk. Ayşe Hanım, ev içerisinde nasıl kural oluşturabileceğimiz konusunda aktarımlarda bulundu. Çocukların kendi hareketlerinin sorumluluklarını almalarının önemini anlattı ve bunu sağlamanın yöntemi hakkında bilgi verdi.
Son seminerimizin konusu ise “Okul Olgunluğu ve Okula Hazır Oluş” idi. Bu konuda bize okul psikoloğumuz Sedef Tarçın ve eğitim koordinatörümüz Filiz Yaşar aktarımlarda bulundular. Sedef Hanım, okul olgunluğu kavramından ne anlamamız gerektiğini anlattı. Çocukların ilkokula başlarken farklı gelişim alanlarında hangi düzeye gelmiş olmalarının beklendiği konusunda bilgi verdi. Filiz Hanım ise eğitim programımızı oluştururken hangi hedefleri ne amaçla aldığımızı, ilkokuldaki karşılığının ne olduğunu açıkladı.
DSCF1342
DSCF1346
Son seminerimiz konuşmacılar açısından oldukça zengindi. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu yıl da ilkokul belirleme aşamasında olan velilerimize tecrübelerini aktarmak ve karar süreçlerinde onlarara ışık tutmak amacıyla eski velilerimiz bizlerleydi. Artık farklı okulların velisi olan eski dostlarımız, çocuklarının devam etmekte oldukları okullar hakkında bilgi verdiler, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. Tatil günlerinde bizlere vakit ayırarak okulumuza kadar gelen velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Varlıkları bizleri zenginleştirdi; Küçük Ağaç’ın çocuklarına kattıkları konusunda anlattıkları ise gururlandırdı.
DSCF1345
DSCF1350
Eğitim yılının başında velilerimiz için üç seminer planlamıştık. Üçünün de velilerimize zorlandıkları konularda ışık tutacak konular olmasına dikkat ettik. Umuyoruz ki amacımıza ulaşmışızdır.