15 Mart 2012 Perşembe

En Son Ne Zaman Takla Attınız?

Geçtiğimiz hafta jimnastik öğrencilerimizin velilerini okulumuza, bizlerle bir saat geçirip dersimize katılmaya davet etmiştik. Önceki senelerde gerçekleştirdiğimiz benzer katılımlar çok keyifli geçtiğinden bu defa da birlikte çok güzel bir sabah geçireceğimize inanıyorduk. Sabah saat 11:00 sularında okulumuzun çok amaçlı salonuna çıkıp merakla beklemeye başladık. Çok geçmeden misafirlerimiz yavaş yavaş aramıza katılmaya başladılar.

Velilerimizi kenardaki sandalyelere yönlendirip çocukları salona aldık. Zülkar Hoca'nın talimatıyla ayağa kalktıklarında anne ve babalarının salondaki varlığı onları biraz şaşkına çevirmiş gibiydi.


Birkaç dakika sonra anne ve babalar aralarına katıldığında ise keyiflerine diyecek yoktu.


Her jimnastik dersinde olduğu gibi bugünkü ders de ısınma hareketleriyle başladı. Zülkar Hoca'nın bol şaşırtmacalı egzersizleri sırasında bu defa çocuklarla birlikte aileleri de kahkahalar atıyorlardı.



 Ayakta ısınma hareketleri bittiğinde, yer hareketleri başladı. Minder üzerine çıkmadan önce büyük, küçük herkes tüm kaslarını bir güzel çalıştırdı, vücudunu ısıttı. 



Mindere önce çocuklar çıktılar. Sırayla takla attılar.




Hemen arkasından anne ve babaları katıldı yanlarına.




Yine sıraya girdiler ve amuda kalktılar bu defa.


 

Büyükler de peşlerinden...

 

Sıra köprüye, kartal duruşuna geldiğinde minder çocuklarındı.  


Biz bu sabah Küçük Ağaç'ta çok keyifli bir jimnastik dersine katıldık. Çocuklar okul içerisinde anne ve babalarıyla birlikte zaman geçirmenin keyfini yaşadılar. Jimnastik dersindeki becerilerini onlara gösterebilmek için çok çalıştılar. Anne ve babalar da çocuklarının bu dersteki performanslarını izledikleri çok keyifli bir saat geçirdiler. Onlara katılarak belki de uzun süre sonra bu sabah takla attılar, amuda kalktılar. Ve evet, biz de yanılmadık ve tahmin ettiğimiz gibi yine çok eğlenceli bir aile katılımı gerçekleştirdik.

13 Mart 2012 Salı

Rengarenk Zebralar

Zebralar, okulumuzun en küçükleri. Küçük Ağaç'ın kapısından içeri girdikleri andan itibaren cıvıl cıvıl doldururlar her yanı. Arka arkaya dizilip de bir sınıftan diğerine geçecekleri zaman, ister istemez peşlerine takılıvermiş bulursunuz kendinizi. Bizim zebralarımız çok renkli.


Bir kere sizi fark etmeye görsünler. Kimi meraklı gözlerle sizi izlemeye başlar, kimi kocaman bir gülücük ya da öpücük yollar. Ondan sonrası karar anı. Ya oyunlarına katılacaksınız, ya size uzatılan kitabı okuyacaksınız, ya dans edeceksiniz, ya da onların sorularını cevaplayacaksınız. Seçmek zor, çünkü her biri ayrı keyifli.


Ve bizim rengarenk zebralarımız geçtiğimiz hafta daha bir renkliydi. Elleri fırçaları bırakmadı, parmakları boyadan çıkmadı. Önlerine ne konduysa boyadılar, her yere renk kattılar.


Kelebekler de zebralardan pek geri kalmadılar. Sınıfta, atölyede, mutfakta yoğun bir şekilde çalıştılar. Krapon kağıtları kullanarak grup halinde çalıştılar ve renkli eserler oluşturdular.


Leziz kurabiyeler pişirdiler. 


Ellerinin üstüne el koyup birlikte oyunlar oynadılar.


Küçükler yoğun tempoları içerisinde haftalarını geçirirken zürafaları giysi telaşı sarmıştı. Her günleri giysileri konuşarak, giysilerle oynayarak, giysi resimleri boyayarak geçti.


Bu arada mart ayının ressamı Vincent Van Gogh'u da tanımaya başladılar. Eserlerini inceliyorlar. Geçtiğimiz hafta onun desenlerinden birini kendi tarzlarında aktarmaya çalıştılar.


Haftanın tek gezisini ise kediler yaptı. Bir önceki hafta havanın çok soğuk olması sebebiyle gidemedikleri ayakkabı tamircisine geçtiğimiz hafta gittiler. Hanifi Usta'yı ziyaret eden kediler, onunla sohbet ettiler, kullandığı alet ve makinaları incelediler, çalışırken kendisini izlediler ve yanlarında götürdükleri ayakkabıları bakımlarının yapılması için bırakarak okula döndüler.


Kütüphanemize geçtiğimiz hafta da kitap hediye eden öğrencilerimiz oldu. Bunlardan ilki Zürafalar sınıfından Elifnaz Ambarcı'ydı. Geçen sene okulumuzdan mezun olan ve kütüphanemizin önde gelen bağışçıları arasında yer alan Dora Horasan da artık okumadığı birkaç kitabını kütüphanemize armağan etti. Kediler sınıfından Ceren Bakırdöken'in de aynı şekilde kütüphanemize getirdiği kitapları vardı. Herbirine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.



Yeni haftaya girerken sizlere bir davetimiz var. Perşembe günü jimnastik dersi alan öğrencilerimizin anne, babalarını okulumuza davet ediyoruz. Çocuklarınızı jimnastik dersinde izlemek, hatta izlemekle kalmayıp onlarla birlikte derse katılmak üzere sizleri Küçük Ağaç'a bekliyoruz. Önceki tecrübelerimize dayanarak çok eğleneceğimizi söyleyebiliriz. Eşofman ve spor ayakkabıyla gelmeyi unutmayın!