18 Mart 2011 Cuma

Uyurgezer Fil

Bu yıl drama sunumumuzu Dünya Tiyatrolar Günü'nü içine alan hafta içerisinde gerçekleştiriyoruz. Sergilenecek oyunu, öğrencilerimiz Behiç Ak'ın Uyurgezer Fil hikayesinden oyunlaştırdılar. Haftalardır devam eden çalışmalarını 22 Mart Salı günü sizlere sunacaklar. Saat 11:00'de başlayacak olan oyunumuzda yerimiz kısıtlı olduğundan sınırlı sayıda misafir ağırlayabiliyoruz. Küçük Ağaç çocukları ile birlikte oyunu izlemek üzere drama branşı öğrencilerimizin herbirinin iki misafirini salı günü okulumuza bekliyoruz.

Oyunumuzu izlemeye gelecek bir misafirimiz daha var; Uyurgezer Fil hikayesinin yazarı Behiç Ak. Drama öğretmenimiz Duygu Seda Tomru aracılığıyla irtibata geçtiğimiz Behiç Bey'i Küçük Ağaç'a davet ettik. Kendisi hem öğrencilerimizle söyleşi yapmak hem de oyunu seyretmek üzere bizi kırmayarak okulumuza gelmeyi kabul etti. Behiç Ak'ın kitabına sahip olan öğrencilerimiz, o gün kitaplarını yanlarında getirerek kendisine imzalatabilirler. Merak ettiklerini söyleşi sırasında kendisine sorabilirler.

Drama öğrencilerimiz heyecan içinde salı gününün gelmesini bekliyorlar. Gerçekten çok emek verdiler ve güzel bir oyun çıkardılar. Bizler de sabırsızlıkla onları kostümleri içerisinde görmeyi, üstlendikleri rolleri canlandırışlarını izlemeyi bekliyoruz.

Salı günü görüşmek üzere...


Süslü Resim Defterleri

Bu hafta Kediler sınıfından Metehan Tatar’ın annesi Şule Hanım “Aile Katılımı”nda bulunarak öğrencilerimizle bir etkinlik gerçekleştirdi. Metehan’ın asistanlık yaptığı etkinlikte Şule Hanım öğrencilerimize birer resim defteri dağıttı. Getirmiş olduğu çeşit çeşit malzemelerle resim defterlerini süslemelerini istedi. Yarım saat içerisinde tüm defterlerin üzerleri boncuklar, deniz kabukları, uğurböcekleri, kurdeleler ve tüylerle bezenmişti. Artık herbir öğrencimizin kendi el emeğiyle süslemiş olduğu bir resim defteri var.