26 Nisan 2011 Salı

Surlar

Bu hafta "Kentsel Doku" kapsamında Zürafalar sınıfının konusu "Surlar". İstanbul'un surlarını, sur kapılarını, surların neden inşa edildiğini, nasıl kullanıldığını öğrenmeye başladılar. Önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz Topkapı Sarayı gezimiz sırasında Sarayburnu'ndaki surları görme imkanını da bulacaklar. Ne var ki gezi gününe kadar böylesine ilginç bir konuyu sadece dinleyerek, resimlerini inceleyerek ya da farklı sınıf içi etkinlikler yaparak işlemek zürafaları tatmin etmedi. Farklı bir şekilde bu konuyu işlemek istediler. Dün sabah gruplar halinde sınıflara dağıldılar ve okuldaki tüm blokları, tüm kutuları topladılar. Sınıflarına taşıdıkları bu malzemelerle kendilerine kocaman bir sur inşa ettiler.




Her detayıyla tek tek ilgilendikleri surlarına kağıttan hazırladıkları cephanelerini yerleştirdiler. İstanbul'un en yeni ve rengarenk surları böylece okulumuzda yükseliverdi.


Sınıfın çevresini surlarla kaplamak, bunu yaparken kocaman bir ekip halinde çalışmak çok keyifliydi. Yaratılan güvenli bölgede oturmak da güzeldi. Ama surların olduğu yere biraz da hareket gerekmez mi? O sırada aşağıdan bir haber geldi. Kediler sınıfı oyun salonuna çıkmak için zürafaların yolunu kullanacaklardı. Fakat bunun için herhangi bir bedel ödemeye yanaşmıyorlardı. Böyle bir şey kabul edilebilir mi?

Tabii ki hayır!




Zürafalar sınıfına iki akın düzenleyen kediler surları aşamadılar. Verdikleri hasarı hızla onaran ve mücadeleyi hiç bırakmayan zürafalarsa kedileri geri püskürttüler ve elde ettikleri zaferin ardından seramik dersine indiler.