19 Aralık 2010 Pazar

Velilerle Orff Çalışması

Tüm velilerimiz bilirler ki Küçük Ağaç, Orff-Schulwerk resmi üyesidir ve sınıflarımızda çocuklarımızla Orff çalışmaları yapılmaktadır. Her haftasonu gönderdiğimiz haftalık eğitim programlarımızda o hafta hangi Orff çalışmasını yapacağımızı belirtiriz. Sene sonu gösterilerimizde her sınıfın sahnede sergileyeceği farklı Orff çalışmalarına yer veririz.  

Velilerimizden sık sık Orff'un ne olduğuyla ilgili sorular gelir. Onlara bilgi vermeye çalışırız. Hatta Orff'u velilerimize daha iyi tanıtabilmek için her yıl bir de Orff yaşantı grubu oluştururuz. Bu gruplara yoğunlukla okulumuza yeni başlamış öğrencilerin velileri katılırlar. Böylece tüm velilerimiz Orff öğretisini deneyimleyerek, oyunlar içerisinde yer alarak tanımış olurlar.

Bu senenin velilere yönelik Orff çalışması bu pazar okulumuzda gerçekleşti. Belki de bu yılın en önemli ve en özel etkinliklerinden biri oldu. Çünkü katılan anne ve babalar çocuklarının her hafta yaptıkları Orff çalışmalarıyla neleri öğrendiklerini, neleri başardıklarını gördüler. Okulumuzun Eğitim ve Orff Koordinatörü Filiz Yaşar tarafından gerçekleştirilen Orff çalışmalarında merhaba, benim adım, gökkuşağı renkleri, örtünün altında ne var ve kurbağa yarışı gibi oyunlar oynandı. Oyunların ardından herbirinin neyi amaçladığı, çocukların kazanımlarının neler olduğu anlatıldı.

Bugün velilerimizle birlikte çok keyifli bir pazar sabahı geçirdik. Bizim için çok önemli olan bu etkinliğe katıldıkları için hepsine çok teşekkür ediyoruz. Onlar, tıpkı önceki senelerde bu etkinliğimize katılan velilerimiz gibi, sene sonunda sahnede Orff sunumlarını yapan çocuklarının neleri başarmakta olduğunu görebilecekler. Bunu biliyor olmak, bizim bugünkü keyfimizi bir kat daha arttırıyor.