7 Aralık 2012 Cuma

Nida Maria Aydınoğlu


Okul öncesi eğitimlerini almak üzere Küçük Ağaç'a gelen küçücük çocuklar okul hayatını ilk defa burada deneyimlemeye başlarlar. Daha henüz tam konuşamıyorken okula başlayanlar vardır aralarında. Altı bezli gelenler olur. Bazıları uzun süre oyuncak ayılarını ya da kedilerini taşırlar yanlarında okula. Minicik gelirler, üç - dört yıl sonra mezun olur ilkokullarına giderler. Bu üç - dört yıl içerisinde onların hızla büyümelerini, bebeksi hallerinden sıyrılıp, birer ilkokul öğrencisine dönüşmelerini izleriz. Pek çok öğrencimizle mezun olduktan sonra da bağımız devam eder. Bizi ziyarete gelir, neler yaptıklarını, nelerle ilgilendiklerini ve hatta ne gibi başarılar kazandıklarını anlatırlar. O da ayrı bir keyif, farklı bir gururdur bizim için.

Bu mezunlarımızdan birini tanıtmak istiyoruz sizlere; Nida Maria Aydınoğlu. Bale öğretmenimiz Gina Aydınoğlu'nun kızı olan Nida 2005 doğumlu. Okul öncesi eğitimini Küçük Ağaç'ta aldı. Ve henüz okulumuz öğrencisiyken 2009 yılında BJK'da jimnastiğe başladı. Uzun ve yoğun bir çalışma sürecine girdi. Çok çalıştı.  Ve tüm bu çalışmaların sonucunda çok da başarılı oldu. Peş peşe başarı haberleri gelmeye başladı. Gittiği turnuvalarda dereceye girdikçe bizler de mezun öğrencimizle müthiş gurur duyduk.


Nida 2011 yılının Mart ayında Moskova'da yapılan Uluslararası İ.S.K.A. Turnuvası'nda ikinci oldu. Aynı yıl Kasım ayında Moskova'da gerçekleştirilen "Altın Yapraklar" Turnuvası'nı ise dördüncü olarak bitirdi.



2012 yılının Şubat ayında Tartu Estonya'da yapılan Uluslararası Miss Valentine FIG Turnuvası'nda birinciliği kazanan Nida İstanbul birinciliğini ve Türkiye Şampiyonası Grup Kategorisi birinciliğini de aldı.


Torino İtalya'da gerçekleştirilen uluslararası turnuvada ikinci olan Nida son olarak Moskova'da "Altın Yapraklar" Turnuvası'na katıldı ve oradan da ikincilikle döndü.


Nida'nın üç yıl önce Küçük Ağaç öğrencisiyken başladığı jimnastikte ulaştığı bu nokta bizleri çok gururlandırıyor. Turnuvalardaki serilerini mutlulukla izliyoruz. Zor bir spor dalının altından başarıyla kalkan mezunumuz Nida umuyoruz ki daha pek çok madalya ve kupa kazanır.

4 Aralık 2012 Salı

Kardan Çocuk (4 Aralık 2012)


Yıllarını çocuklara adamış İsmet Kür'ün (Pınar Kür’ün annesi) "Kardan Çocuk ve Küçük Kara Köpek" çocuk romanı “Kardan Çocuk” adıyla iPad kitap uygulaması olarak yayımlandı. Ipad üzerinde öyküyü dinledik ve inceledik. Üzerine tartıştık. Ve siyah kâğıtlar üzerine kendi “kardan çocuğumuzu” ve arkadaşlarını resimledik. Toz pastel ve pastel tekniğini pekiştirdik.

Dilerseniz evde tekrar etmek için buradan indirebilirsiniz: 


http://www.manolin.com.tr/

Kardan Çocuk,  İsmet Kür, Resimleyen: Özgül Oğuz Kosifoğlu, Manolin Yayınları, 2012





DSCF6606
DSCF6610

DSCF6613
DSCF6614



DSCF6617
DSCF6619