16 Ekim 2010 Cumartesi

Yeni Başlayanlar İçin Orff-Schulwerk

Bildiğiniz gibi Küçük Ağaç Anaokulu, Orff-Schulwerk resmi üyesi. Orff eğitimimizi, Orff Schulwerk eğitmenlerinden Filiz Yaşar'dan alıyoruz ve bu metodu sınıflarımızda uyguluyoruz. Orff metodu ile kültürel müziğimizi birleştirerek, insanın doğasında var olan ritim duygusunu çocuklarımıza fark ettirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Orff multiplikatörü olan müzik öğretmenimiz Aylin Şenol ile birlikte çocuklarımıza yaratıcı güçlerini, kendilerine güven duyarak kullanmalarını hedefleyen bir müzik eğitimi veriyoruz.

Çocuklarımıza verilen eğitimin yanı sıra, okulumuzda düzenlenen "Okul Öncesinde Orff” atölye çalışmaları ile diğer okulların eğitimcilerine de katkı sağlıyoruz. Sahip olduğumuz Orff salonumuz ve tüm Orff enstrümanlarımızla Orff-Schulwerk'in workshop çalışmalarına ev sahipliği yapıyoruz. 

Bu çalışmalardan biri 9-10 Ekim tarihlerinde okulumuzda gerçekleşti. Orff öğretisi ile tanışmak isteyen eğitimcilere Onur Erol ve Elif Slater tarafından bir seminer verildi. Katılımcılara temel uygulamaların aktarıldığı seminere okulumuz eğitmenleri de katıldı.

Velilerimizi Orff öğretisi ile tanıştırmak, onlara bu metodu uygulamalarıyla göstermek için ilerleyen haftalarda bir workshop da biz düzenleyeceğiz. Detayları netleştiğinde sizlerle paylaşacağımız bu workshop'un öncekiler kadar bilgilendirici ve eğlenceli geçeceğine inanıyoruz.



13 Ekim 2010 Çarşamba

Perküsyon

Bugün yine bir ilk yaşandı Küçük Ağaç'ta. Öğrencilerimiz Şirin Gürkey eşliğinde ilk perküsyon derslerine katıldılar. Heyecanları görülmeye değerdi.

Bir kısmı önceden aşina oldukları marakaslar ve teflerle katıldılar derse. Diğerleri ise ilk defa tanıştıkları bongo ve djembeleriyle oldukça mutluydular. Ortaya çıkan görüntü (ve ses) ise oldukça dinamikti. Bu akşam ısrarla "Markete gidelim!" diyen öğrencilerimiz olursa sakın şaşırmayın. :)




Hoşgeldin Partisi

Her eğitim yılı keyifli bir başlangıçtır bizim için. Yazın genelini bizimle geçiren öğrencilerimizle birlikte tatilden dönen arkadaşlarını karşılarız. Okulumuza yeni başlayan miniklerle tanışır, onların okula ve yeni arkadaşlarına kaynaşmalarını izleriz. Ve hepimiz bir araya geldik mi, bir Hoşgeldin Partisi düzenleriz.

Bugün Hoşgeldin Partimiz vardı okulda. Tüm sınıflar oyun salonunda bir araya geldiler. Birlikte dans ettiler, oyunlar oynadılar. Gülerek, mutlulukla başladılar yeni eğitim yılına.



12 Ekim 2010 Salı

Kütüphanemiz açıldı!

Uzunca bir süredir üzerinde çalıştığımız bir projeydi Küçük Ağaç Kütüphanesi. Sonunda 1 Ekim Cuma günü açılışı gerçekleşti. Açılış günü minik bir sürpriz planladık çocuklar için. Kapıdan kurdele keserek girdik, içeride onlara kuru yemiş ve tuzlu çubuk ikram ettik. Sonra da kenara geçip seyrettik onları. Bir yandan yiyeceklerden atıştıdılar, bir yandan kitaplara baktılar. En az bizim kadar heyecanlı ve keyifli olduklarını görmek çok hoştu.

Daha yolun başında olsak da oldukça heyecan verici ve keyifli bir başlangıç yaptığımızı söylemek hiç de abartmak olmaz. Kitaplarımızın bir kısmı arşivimizde bulunan yayınlardan, kalanlarsa projemizden haberdar olan eski, yeni velilerimiz ve öğrencilerimizin bağışlarından oluştu. Tanıdığı bir yayınevi ile bizim adımıza temasa geçen Kuzgun Üsküdarlı'nın annesi Raife Hanm sayesinde Günışığı Kitaplığı'na ait bir köşemiz var. Diğer yayınevleriyle de temasa geçmeye çalışıyoruz. Kısa sürede arşivimizin genişleyeceğine inanıyoruz.

Destek olan tüm öğrenci ve velilerimize sonsuz teşekkürler. Sizlerin bu projeyi bizim kadar sahiplendiğinizi görmek çok güzel!