16 Ekim 2010 Cumartesi

Yeni Başlayanlar İçin Orff-Schulwerk

Bildiğiniz gibi Küçük Ağaç Anaokulu, Orff-Schulwerk resmi üyesi. Orff eğitimimizi, Orff Schulwerk eğitmenlerinden Filiz Yaşar'dan alıyoruz ve bu metodu sınıflarımızda uyguluyoruz. Orff metodu ile kültürel müziğimizi birleştirerek, insanın doğasında var olan ritim duygusunu çocuklarımıza fark ettirmeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda Orff multiplikatörü olan müzik öğretmenimiz Aylin Şenol ile birlikte çocuklarımıza yaratıcı güçlerini, kendilerine güven duyarak kullanmalarını hedefleyen bir müzik eğitimi veriyoruz.

Çocuklarımıza verilen eğitimin yanı sıra, okulumuzda düzenlenen "Okul Öncesinde Orff” atölye çalışmaları ile diğer okulların eğitimcilerine de katkı sağlıyoruz. Sahip olduğumuz Orff salonumuz ve tüm Orff enstrümanlarımızla Orff-Schulwerk'in workshop çalışmalarına ev sahipliği yapıyoruz. 

Bu çalışmalardan biri 9-10 Ekim tarihlerinde okulumuzda gerçekleşti. Orff öğretisi ile tanışmak isteyen eğitimcilere Onur Erol ve Elif Slater tarafından bir seminer verildi. Katılımcılara temel uygulamaların aktarıldığı seminere okulumuz eğitmenleri de katıldı.

Velilerimizi Orff öğretisi ile tanıştırmak, onlara bu metodu uygulamalarıyla göstermek için ilerleyen haftalarda bir workshop da biz düzenleyeceğiz. Detayları netleştiğinde sizlerle paylaşacağımız bu workshop'un öncekiler kadar bilgilendirici ve eğlenceli geçeceğine inanıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder