26 Aralık 2011 Pazartesi

En Tatlı Hafta

“Hayvanlar” konusu ayrı bir ilgiyle, ayrı bir heyecanla işlenir okulumuzda. En tatlı, en kıvamlı konudur, çünkü aşure hikayesi anlatılmadan bitmez. Hikayesi anlatılınca aşure kaynatılmadan olmaz. Çocukların hazırladığı aşurenin tadına da hiç doyulmaz.

“Hayvanlar” gibi renkli ve zengin bir konuyu büyük bir keyifle işledi çocuklar geçtiğimiz hafta. Sanat etkinliklerine katıldılar, hikayeler dinlediler, oyunlar oynadılar. Aşurenin hikayesini dinledikten sonra içinde pek çok hayvanıyla “Nuh’un Gemisi”ni yaptılar.



Sonunda sıra geldi aşureyi kaynatmaya. Yine hep birlikte mutfakta toplandık. Bonelerimizi takıp hazırlandık.


Kayısıları ve incirleri kestik,  narları ayıkladık, bir yandan da kuru yemişlerin tadına baktık.




Tahıllar mutfakta hazırlanmıştı. Kalan malzemeler de çocuklar tarafından hazır edilince aşure kaynatıldı, ikindi kahvaltısına yetiştirildi. Hepimiz afiyetle yedik. Lezzetini anlatmaya gerek var mı? Sizlere gönderdiğimiz aşureler çocuklarımızın hünerinin ispatıdır bizce.

Konumuz keyifli olunca, ağzımızın tadı da yerinde olunca zaman su gibi akıp geçti. Ağız dolusu güldük,


Yardımlaşarak boyumuzdan büyük işlerin altından kalktık.


Sınıflarımızda oyunlar oynadık,



Bahçede açık havanın tadını çıkardık.

Ve yorulunca da…

İki de doğum günü vardı. Kediler sınıfından Onur’un ve Sarp’ın doğum günü kutlamalarına katıldık.



Böylece bir hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçiverdi. Ama yine eğlenceli ve hareketli günler bizi bekliyor. Bu hafta yeni yıl partimiz var okulumuzda. En güzel giysilerimizi, hatta kostümlerimizi giyip 2011’in son partisinde bir araya gelecek, oyunlar oynayıp doya doya dans edeceğiz.