16 Ocak 2012 Pazartesi

Küçük Ağaç'ta Kariyer Günleri

Çok yoğun bir haftayı geride bıraktık. Küçük Ağaç'ta Kariyer Günleri vardı geçen hafta. Erken yaşta mesleklerini tutan çocuklar bir yandan ciddiyetle işlerini yaptılar, bir yandan da mesleklerini birbirlerine tanıttılar. Örneğin alanının en saygın doktorları bizim okulumuzdaydı. Hele şu dönemde çok yoğun çalışmaları gerekti.


Görüntüsüne önem veren bayanlar soluğu kuaförde aldılar. Şu sıralar Küçük Ağaç'ta çok moda olan örgüyü tercih etti çoğu.


Kütüphane sorumlularımız araştırmalarınız için ihtiyaç duyduğunuz her türlü kaynağa ulaşmanız için ellerinden geleni yaptılar. Keçiler, inekler ya da kutup ayıları... Konunun ne olduğu hiç önemli değildi çünkü arşivleri çok zengindi.


Ayakkabı tamircilerimiz işlerine tutkuyla bağlıydılar. Yıpranan ayakkabıların bakımını seri şekilde yaptılar, özellikle bağcıklar konusunda çok hassas çalıştılar.


Ayakkabı tamirciliğinin Küçük Ağaç'taki en gözde mesleklerden biri olduğunu söylemek mümkün. Eğitimini bile verdik geçtiğimiz hafta.


Sanat aşkıyla fırçalarına sarılan ressamlarımız birbirinden güzel eserlere imza attılar.

Çanta ihtiyacımızı da kendi bünyemizde karşıladık. Gerek tasarım gerekse kalite kontrol anlamında titizlikle çalışan geniş bir ekip vardı Küçük Ağaç'ta.



Sıra eğlenmeye geldiğinde parti organizasyonlarıyla ilgilenen arkadaşlardan destek aldık. Harika temalı partiler düzenliyorlar. Geçen hafta düzenledikleri partide küçük küçük yırttıkları gazete kağıtlarını havalara atarak dans ettiler. Çok eğlenceliydi.



Aşçılarımız pizza hazırladılar bizim için. Tadı damağınızda kalacak, malzemesi zengin pizzalar yedik sayelerinde.


Küçük Ağaç'ın bünyesinde yer alan meslek dallarını gözden geçirirken bir tanesinin eksik olduğunu fark ettik. Okulda hiç avukat yoktu. Bunu fark edince Kediler sınıfından Onur'un annesi İlkay Hanım'dan destek aldık. Kendisi okulumuzu ziyaret ederek bizlere avukatlık mesleğini çok güzel bir şekilde tanıttı. Yanında avukat cüppesini de getirmişti. Konuşmasının sonunda çocuklara tek tek cüppesini giydirdi. Gerek İlkay Hanım'ın konuşmasının gerek de cüppenin etkisiyle bu mesleğe sıcak bakan, avukat olmak istediğini söyleyen birkaç öğrencimiz var artık.



Söylediğimiz gibi, yoğun bir hafta geçirdik. Çok çalıştık ve mesleklerimizin hakkını verdik. Kariyer Günleri sayesinde artık pek çok farklı meslek hakkında çok net bilgimiz var. Bu yoğunluk arasında Zürafalar sınıfından Akın Uras Can'ın doğum gününü de atlamadık. Yeni yaşına girerken hepimiz onun yanındaydık. Yeni yaşın kutlu olsun Akın.