15 Haziran 2012 Cuma

Yaz Mevsimi


Haziran ayı sıcakları da beraberinde getirince bahçede geçirdiğimiz zaman epeyce arttı. Çocuklar oyun saatlerinin yanı sıra pek çok sınıf etkinliği için de bahçeye çıkıyorlar. Yaz mevsimi ve su temalarını işlerken bahçe en ideal faaliyet alanı haline geliyor.

Geçtiğimiz hafta önce zebralar, ardından kelebekler mayolarını getirdiler okula. Zebralar mayolarını giyerek kum havuzunda oyun oynadı. Kelebeklerse düzenledikleri defilenin ardından dans ederek eğlendiler.



Su, bu sıcaklarda en keyifle işlenen tema oldu şüphesiz. Çocuklar kuru yemişlerini yedikten sonra kirlenen tabaklarını yıkadılar. Suyla oyunlar oynadılar.



Tişörtlerini yıkayarak öğretmenlerinin gerdiği iplere astılar.



Büyük gruplar ise hafta boyu desen çalışmaları yaptılar. Kediler desenlerini kendileri çizdikleri bir tişört ve etek hazırladılar. Zürafalar ise yemeni desenlerini kağıda aktardılar.



Zürafalar, yağmurlu havalar yüzünden bir türlü gidemedikleri Pierre Loti Tepesi'ne geçtiğimiz hafta gittiler. Önce Haliç'i resmeden çocuklar okulda hazırlanan sandviçlerini yedikten ve ayranlarını içtikten sonra Pierre Loti'nin evini gezdiler.


Geçtiğimiz hafta satranç dersini alan öğrenciler arasında bir turnuva düzenlendi. Turnuvanın birincisi Egehan, ikincisi ise Sarp oldu. Deniz ve Poyraz üçüncülüğü paylaştılar.


Ve geride bıraktığımız on gün içerisinde peş peşe doğum günü partilerine katıldık. Batu, Zeynepnaz, Zeynep Su, Tolga, Eren, Poyraz ve Ada yeni yaşlarına girdiler.









Okulun eğitim programının haricinde içinde bulunduğumuz günler hepimiz için epeyce yoğun geçiyor. Sebebi ise 17 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan sene sonu gösterimiz. Çocuklar, aileleri önünde sergileyecekleri performansları için canla başla çalışıyorlar. Türkçe ve İngilizce söylenecek şarkıların üstünden geçiliyor. Orff dansları, bale ve jimnastik koreografileri düzenli aralıklarla tekrar ediliyor. Perküsyon öğrencileri hazırlıklarını tamamladılar. Kostümler dikildi, provaları yapıldı. Çocukların kuliste hazırlanmalarını beklerken ailelerin izleyecekleri filmler kurgulandı. Harika bir sunum hazırladık ve hepimiz heyecanla pazar gününü bekliyoruz.