21 Haziran 2012 Perşembe

Babalarla Kahvaltı


Her yıl babalar gününü takip eden pazartesi sabahı, öğrencilerimizle ve babalarıyla okulumuzun bahçesinde bir araya gelir, keyifli bir kahvaltı eşliğinde babalar gününü kutlarız. Babalar, mesaileri öncesinde bir-iki saatlerini ayırarak çocuklarıyla baş başa güzel bir sabah geçirirler. Uzun kahvaltı soframızın etrafında sohbet çok keyifli olur. Her yıl değişmeyen ikramımız leziz gözlemelerdir. Babalarının yardımıyla gözlemelerini yiyen çocuklarımızın mutlulukları yüzlerinden okunur.

Bu yıl da babalar gününü aynı şekilde kutladık. Fakat bu defa kutlamamız sene sonu gösterimizin ertesi gününe denk gelince kahvaltımız ayrı bir keyifli geçti. Bir gün önceki heyecanımızın ve yoğun tempomuzun üzerine yorgunluğumuzu atmamıza vesile oldu. 


Böyle güzel bir sabahın ardından tüm babalarımızın babalar gününü bir kere daha kutluyoruz. 

19 Haziran 2012 Salı

En Güzel Pazar Günü


Bu yılın en güzel babalar günü hediyesini muhtemelen Küçük Ağaç öğrencileri hazırladılar. Babalar gününe denk gelen sene sonu gösterilerindeki performansları  çok etkileyici ve çok güzeldi. Ailelerinin yüzlerindeki gururla karışık duygu yoğunluğu onların da aynı görüşte olduğunu gösterdi bize.

Dolu dolu bir program hazırlamıştık velilerimize. Türkçe ve İngilizce koro, Zebraların bir, diğer tüm sınıfların ikişer Orff dansı, bale, perküsyon ve jimnastik performansları... Böylesine yoğun bir program akışı içerisinde çocuklar başarıyla sunumlarını gerçekleştirdiler. Güzellikleriyle, enerjileriyle, pırıltılarıyla doldurdular sahneyi. 


Açılışı tüm öğrencilerin katılımıyla oluşan Küçük Ağaç korosu yaptı. Cıvıl cıvıl Türkçe şarkılar söylediler, dans ettiler. Ardından sıra İngilizce şarkılara geldi. Çocuklar, sene boyu aldıkları İngilizce derslerinde öğrendiklerini, şarkılar eşliğinde sergilediler ailelerine.


Orff sunumlarında yaşlarına uygun danslarla güzel bir görsel performans gerçekleştirdiler. Aynı zamanda da bu danslardaki kazanımlarının neler olduğunu gösterdiler.





Minik penguenlerin ve güzeller güzeli Macar kızlarının bale performansları büyük alkış topladı.



Perküsyon öğrencilerinin sunumu, sene sonu gösterisinin temposunu arttırdı.


Ve son olarak sahneye çıkan jimnastik öğrencilerinin gösterisi her sene olduğu gibi bu sene de hareketli bir final yaşattı hepimize.


Tüm performanslar sergilenip bittiğinde sıra mezuniyet törenine geldi. 2012 yılının Zürafalar sınıfı, kepleri ve cübbeleri içerisinde sahneye gelerek Küçük Ağaç bayrağını 5 yaştaki arkadaşlarına teslim ettiler ve eğitim hayatlarının ilk diplomalarını aldılar. Pek çoğu 2,5 - 3 yaşlarından beri aramızda olan öğrencimizi ilköğretime uğurlamak bizler için gurur verici fakat bir o kadar da zor oldu. Her birine bir kere daha bol şans ve başarılar diliyoruz. 


Sene sonu gösterimizin ardından velilerimizden çok güzel geri bildirimler aldık. Pek çoğu telefonlarla ve mesajlarla mutluluklarını paylaştılar. Çocuklarıyla ne kadar gurur duyduklarını aktardılar bizlere. Böylece bu yılın en güzel pazar günü geride kalmış oldu. Hepimizi keyif, mutluluk ve gurur içerisinde bırakarak...