18 Temmuz 2012 Çarşamba

Yaz Temposu


Temmuz ayıyla beraber Küçük Ağaç'ta yaz dönemi başladı. Haziran ayının yoğun temposunun ardından biraz daha rahat bir program takip ediyoruz. Zamanımızın büyük bir bölümü bahçede geçiyor. Oyun saatlerinin yanı sıra pek çok sınıf etkinliğini de bahçede gerçekleştiriyoruz. Günümüzün çoğunu açık havada, ağaçların gölgesi altında geçirmek hepimiz için daha keyifli oluyor.

Yaz döneminde de kış döneminde olduğu gibi her haftanın farklı bir teması var. Temmuzun ilk haftası temamız yapraklardı. Tüm etkinliklerimizde yaprakları kullandık. Yaprak baskı yaptık, yaprakları boyadık, başımıza yapraklarla süslediğimiz bantlar taktık.


Bir sonraki hafta temamız meyvelerdi. Leziz bir meyve salatası hazırlayıp afiyetle yedik. Sanat etkinliklerimizde meyveleri renklendirdik.



Yüzme derslerimiz hız kesmeden devam ediyor. Çocuklar haftada üç gün mayolarını giyip, bonelerini takıp suya atlıyorlar. Küçük birer yüzücü olma yolunda her ders bacak çırpıyor, suda olmanın tadını çıkarıyorlar.



Geçtiğimiz hafta yaz programı çerçevesinde seramik derslerimiz de başladı. Çocuklar bir süredir ayrı kaldıkları çamurla yeniden buluştular ve onu şekillendirerek kendi özgün eserlerini oluşturdular. 



Geride bıraktığımız eğitim döneminde okulumuzun renkli kelebekleri arasında yer alan ve önümüzdeki sene kediler sınıfına devam edecek olan Lila Baltalı kütüphanemize çok güzel bir kitap hediye ederek bize güzel bir yaz sürprizi yaptı. 


Ve bir de doğum günü kutlamamız vardı. Geçtiğimiz hafta Yaman dört yaşını doldurdu. Nice senelere Yaman!


Yaz mevsiminin bu en sıcak günleri Küçük Ağaç'ta cıvıl cıvıl geçiyor. Şehrin bunaltıcı havasını bahçemizin dışında bırakıp, ağaçların gölgesi ve serinliği altında çok keyifli zaman geçiriyoruz. Kısacası, yaz tempomuz çok güzel gidiyor.