11 Ekim 2015 Pazar

Yeni Eğitim Yılından İlk Paylaşımlar

Küçük Ağaç’ta yeni eğitim yılına hızlı bir başlangıç yaptık. O kadar ki kendi blogumuz bile bizim tempomuza ayak uyduramadı, okuldan haberler iletmekte yavaş kaldı. :) Öncelikle gecikmeli paylaşımlar için özürlerimizi iletelim ve geride bıraktığımız haftadan birkaç not, birkaç kare aktaralım sizlere.
Ekim ayının ilk haftasının ayrı bir temposu, farklı bir yoğunluğu vardır bizler için. Branş derslerimiz başlar o hafta. Deneme dersleriyle geçer günlerimiz. Öğrencilerimizin, hangi branş derslerine katılacaklarını belirlemeden önce tüm dersleri deneyimlemelerini, tüm öğretmenlerimizle tanışmalarını isteriz. Bu sebeple de tanışma, tanıtma amaçlı dersler planlarız.
Bu yıl haftaya drama dersiyle başlıyoruz. Dolayısıyla da önce drama öğretmenimiz Duygu Hanım’la tanıştık. Öğrencilerimiz bu derse katıldıklarında neler yapacaklarını öğrendiler kendisinden. Hatta kısa bir çalışma da yaptılar.
P1110192
Modern dans öğretmenimiz Rüya Hanım tüm enerjisini dans yoluyla öğrencilerimize aktardı. Birlikte belki de en eğlenceli dans derslerinden birini deneyimlediler.
????
Satranç öğretmenimiz Fatma Hanım ise çocukları satranç taşlarıyla tanıştırdı. Bu taşları kullanarak oynayacakları oyunda amaçlarının ne olacağını anlattı.
????
Perküsyon dersinde  öğrencilerimiz kısa bir ritm çalışmasına katıldılar. Alkışla, bongoyla ve cembeyle öğretmenleri Şirin Hanım’ın gösterdiği ritmleri tekrarladılar.
P1110510
Yoga dersi bir masal aleminde geçti. Öğretmenimiz Ferda Hanım eşliğinde kocaman bir ormanda dolaşan öğrencilerimiz tavşanlarla, kuşlarla, kaplanlarla ve aslanlarla karşılaştılar.
P1110658
Çocuklar son olarak jimnastik öğretmenimiz Zülkar Hoca'yla bir araya geldiler. Haftanın son gününe sporla başladılar, jimnastik minderleri üzerinde enerji harcadılar.
????
Öğrencilerimiz hafta boyu aralarından seçim yapacakları branş derslerimizin yanı sıra sınıfça alacakları derslere de katıldılar. İngilizce öğretmenimiz Sara Hanım Ekim ayı programına hızlı bir giriş yaptı bu hafta.
????
Sanat ve seramik dersinde Erdegül Öğretmen çocukları kille buluşturdu.
????
Müzik öğretmenimiz Aylin Hanım ise ritmli, danslı bir tanışma dersiyle başladı seneye.
????
Öğrencilerimiz bu haftayı branş derslerimizin öğretmenleriyle tanışarak ve hangi derste neler yapacaklarını öğrenerek geçirdiler. Önümüzdeki hafta herbiri ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri branşlarda çalışmalarına başlayacaklar. Bizler de onların yıl boyu devam edecek bu çalışmalarını ara ara buradan sizlerle paylaşacağız.