17 Ekim 2011 Pazartesi

Sanatçılar, Doktorlar, Balerinler, Aşçılar...

Bu hafta temamız meslekler değildi fakat biz öğrencilerimizi pek çok farklı mesleği canlandırırken gözlemleme imkanını bulduk.Örneğin hafta başında herbiri seramik sanatçısı oldular. Bir yandan çamur yoğurdular bir yandan da çamura çıkan parmak izlerini incelediler. Ardından yoğurdukları çamura ellerinin izini bıraktılar.


Salı günü herbiri hala sanatçı kimliklerindeydiler. Perküsyon dersine katıldılar, öğretmenleri Şirin Hanım'la tanıştılar. Öğretmenlerinin kendilerine verdikleri ritimleri tekrar etmeye çalıştılar.


Aynı gün bale dersi de vardı. Özellikle ilk defa bu derse katılacak olan kızlarımız bale patiklerini ve mayolarını giyip birinci pozisyonla derse başladılar.



Haftanın teması Vücudumuz'du. Dolayısıyla doktorlar da vardı bu hafta aramızda. Dahiliye uzmanları, ortopedistler, beyin cerrahları, diş hekimleri... Herbiri önlüklerini giyerek hastalarını muayene ettiler, teşhisleri doğrultusunda reçetelerini yazdılar.


Doktor olmadıkları zamanlarda da sınıflarında Vücudumuz hakkında bilgi aldılar. Öğretmenlerinin çizdikleri yüzler üzerine gözler, burunlar, ağızlar yerleştirdiler. İç organların yerlerini ve işlevlerini öğrendiler. Tabi bu arada sofra kesesi ya da kalınciğer gibi yeni yeni organlar da türettiler.


Çocuklar serbest oyun saatlerinin bir kısmını üst katta, çok amaçlı salonda müzik eşliğinde oyunlar oynayarak, bir kısmını sınıflarında oyuncaklarla, bir kısmını da dışarıda şemsiyeleriyle yürüyüş yaparak geçirdiler.





Bu haftanın mutfak etkinliğini Zebralar sınıfı gerçekleştirdi. Evden getirdikleri malzemelerle kakaolu puding hazırlayıp sonra da afiyetle yediler.



Doğum günü kutlamamız da vardı bu hafta. Kelebekler sınıfından Alaz'ın doğum gününü kutladık hep birlikte.


Ve bir de ziyaretçimiz vardı. 2010 yılında okulumuzdan mezun olan ve bu sene ikinci sınıfa giden Yaren Özcan ziyaretimize geldi.


Önümüzdeki hafta temamız Sonbahar. Geçen haftanın doktorları, ilerleyen günlerde doğa gözlemcisi olacak ve Sonbahar'ı gözlemleyecekler.