31 Ekim 2013 Perşembe

Cumhuriyetimizin 90. Yılı

Bayramlara dair en güzel görüntülerden biri ellerindeki küçük bayrakları sallayan çocuklardır şüphesiz. Bir yandan bayraklarını sallarken bir yandan da büyük bir keyifle kutlamaların akışına kaptırırlar kendilerini. Askerleri izlerler büyük bir merakla. Bando çalmaya başladığında heyecanlanırlar. Konuşmaların bitmesini beklerler sabırsızlıkla. Ve bazen de şiirler ezberlerler törenlerde okumak için. İçinde kocaman kelimeler olan şiirler; cumhuriyet, özgürlük, zafer... Anlamlarını zaman içerisinde kavrayacakları kelimeler, kavramlar, değerler. Onlar kocaman gözler ve kocaman gülücüklerle etraflarını izlerken bu değerleri alırlar içlerine farkında olmadan. Büyüklerden küçüklere bir geçiştir, aktarımdır biraz da bayramlar. Birlik olmanın keyfinin yaşandığı andır. 


Bu yıl Cumhuriyetimizin 90.yılını kutladık büyük bir coşkuyla. Çocuklar da aileleriyle birlikte kutlamalardaydılar. Okula geldiklerinde anlattılar gördüklerini, yaşadıklarını. Ve bir kutlama da okulda yaptılar. Pek çoğu ilk törenlerine katıldı. Cumhuriyet şarkısını söylediler hep birlikte. Zürafalar sınıfının hazırladığı sunumu izlediler. Ve yine şarkılarla bitirdiler törenlerini. 

DSCF4047



Atatürk, Cumhuriyetimizin 10.yıl kutlamalarında “10. Yıl Nutku”nu okurken Türk Milleti’ne şu temennide bulundu, “Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne Mutlu Türküm Diyene!” Biz çocuklarımızla bu yıl Cumhuriyetimizin 90.yılını kutladık; aynı dileği ve aynı gururu paylaşarak.