19 Ekim 2010 Salı

Küçük Ağaç Ekolojik Pazarı 24 Ekim'de kuruluyor!

Kış sebzelerinin yavaş yavaş tezgahlardaki yerlerini almaya başladığı şu günler, ekolojik pazarımızı kurmak için de en doğru zaman. Küçük Ağaç'ta gelenekselleştirmeyi hedeflediğimiz bu etkinliğimizi bu yıl da 24 Ekim pazar günü gerçekleştiriyoruz.

Geçen sene ilki gerçekleştirilen Küçük Ağaç Ekolojik Pazar organizasyonunu yine aynı program çerçevesinde planladık. Saat 10:00'da üst katta bir araya gelerek Tohumdan Sofraya - Mevsiminde Sebze Meyve Tüketimi eğitim programı çerçevesinde bir söyleşi gerçekleştireceğiz. Çocukların gerek evlerinde gerekse dışarıda daha fazla sebze ve meyve tüketmelerini ve sağlıklı bir beslenme kültürü kazanmalarını amaçlayan bu programla ilgili olarak, Zürafalar sınıfı öğrencilerimizden Kuzgun'un annesi Raife Polat bilgi birikimini bizlerle paylaşacak.

Söyleşi esnasında çocuklarımız da öğretmenleri eşliğinde Ekolojik İmece tarafından kurulacak pazarı dolaşacaklar. Kendi seçimleri doğrultusunda ve ailelerinin saptayacağı kendi küçük bütçeleri dahilinde alışveriş yapacaklar. Çocukların alışverişi, bizlerin de söyleşisi sona erdiğinde ekolojik pazarda gönlümüzce alışveriş yapabileceğiz.

Çocuklarımızda doğru beslenme bilincinin geliştirilmesi ve yanı sıra kendi başlarına alışveriş etkinliğinde bulunmaları açısından değer verdiğimiz bu etkinliğimiz, bizlerin de sağlıklı ürünlere ulaşmamız açısından oldukça önemli. Geçen yıl yoğun ilgi gösterdiğiniz Küçük Ağaç Ekolojik Pazarı'nda bu yıl da sizleri görmeyi arzu ediyoruz.

Raife Polat
Uzun zaman sürdürdüğü gazetecilik mesleğinin ardından serbest olarak farklı mecralarda yazmaya devam eden Raife Polat, anne olduktan sonra çocuklu olmak ve çocuk olmak üzerine yazmaya başladı. 2010 yazına kadar Açık Radyo'daki Düşe Kalka programının yapımcılığını üstlendi. Kentte çocuk büyütmek meselesine kafa yorarken beslenme alışkanlıklarımız, kültürümüz üzerine de araştırmaya başladı. Bu süreç sonunda Slow Food Türkiye Yağmur Böreği birliğine üye oldu. ÇEKÜL Vakfı ve Yağmur Böreği'nin birlikte yürüttükleri ilköğretim okullarına yönelik Tohumdan Sofraya Eğitiminin gönüllüleri arasına katıldı. Halen ÇEKÜL Vakfı'nda yarı zamanlı çalışmaya ve yazarak öğrendiklerini paylaşmaya devam ediyor.  http://antipopuler.wordpress.com

Ekolojik İmece
Ekolojik İmece / Ekolojik Yaşam ve Organik Ürünler Grubu olarak faaliyetlerine 2002 yılında Kuzguncuk'ta organik sertifikalı mamül ürünler satarak başladı. 2005 yılında her sene Almanya’nın Nürnberg şehrinde yapılan ve dünyanın en büyük ekolojik fuarı olan BioFach’a katıldı. 2006 Şubat’ından itibaren, evlere organik kutu hizmetinin alt yapısını sağlamak amacıyla, organik tarım yapan üreticilerle tanışmak üzere Anadolu’yu karış karış dolaşmaya başladı. 16 Haziran 2006 tarihinde Buğday Derneği’nin koordinatörlüğünde Türkiye’nin ilk ekolojik pazarı olan Feriköy Pazarı’nda bu sefer “üretici temsilcisi” sıfatıyla  faaliyetlerine devam etti. Feriköy’ün ardından Antalya ve Ankara’da da kurulan ekolojik pazarlarda, daha sonrasında İstanbul'un farklı noktalarında açılan ekolojik pazarlarda Türkiye’nin dört bir yanındaki üreticilerin temsilcisi olmaya devam ediyor.
www.ekolojikimece.com