22 Temmuz 2013 Pazartesi

Havuzda keyifler yerinde!



Küçük Ağaç öğrencileri yüzme derslerindeki üçüncü haftalarını tamamladılar. Yoğun geçen bir üç haftaydı. Öte yandan çocuklar için çok keyifliydi. Haftanın üç günü büyük bir heyecanla hazırlanıp gittiler havuz başına. Ve çalışmalarının sonucunu da aldılar. Bazı öğrencilerimiz kendi başlarına kulaç atmaya başladılar. Büyük bir neşeyle suyla kucaklaşıyorlar. Diğerleri ise yüzme tahtaları eşliğinde ayak çırpmaya devam ediyorlar. Suyla ilişkileri her geçen gün gelişerek devam ediyor.



20130718_123043
 

Çocukların yüzlerindeki ifadeye bakınca havuzda keyiflerin yerinde olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz, öyle değil mi?

Havuz dışındaki zaman gelince... Bu hafta çok renkliydik. Çiçeklerin dünyasında epeyce zaman geçirdik. Her yeni gün yepyeni bir renkte açtık.

.
DSCF9058DSCF9051

 
Çiçeklerin hareketlerini gözlemledik. Kıpkırmızı bir gülün açarak onlarca yaprağını gözler önüne serişini izledik. Bir nilüferin gölün tabanından su yüzeyine kadar süren zorlu yolculuğunun hikayesini dinleyip ardından bu güzel çiçeğin pembe yapraklarını açışını seyrettik. Çiçeklerin hareketleri hakkında sohbet ettik. Ardından güneşle birlikte açan, akşam olduğunda uyuyan çiçekler olduk. Güneşin ve rüzgarın etkisiyle ve çiçek hareketleriyle dans ettik.

DSCF9132
 
 
Fotoğraf atölyemizde bu hafta çiçekleri aldık kadrajımıza. Çocuklardan sadece beş çekim yapmalarını istedik. Rastgele deklanşöre basmadılar. Bahçedeki çiçekleri incelediler. Hangilerinin fotoğrafını çekmek istediklerine karar verdiler. Hatta seçtikleri çiçeklerin hizasına çıkabilmek için çeşitli yükseltilerin üstüne tırmandılar. Yine çok güzel fotoğraflar çıktı ortaya.




Mutfakta biraz güç denemesi yaptık. Çocuklar hazırlayacakları limonata için limonları önce elleriyle sıkmaya çalıştılar. Epeyce bir limon suyu çıkardılar da. Kalanı için de sıkacak kullandılar. Bu arada bazılarına limonlar lezzetli görünmüş olacak ki sıkmak yerine yemeyi tercih ettiler. :)


 
 
Bu hafta iki öğrencimiz Küçük Ağaç Kütüphanesi'ne kitap hediye etti. Serra Ceren Bakırdöken ve Deniz İpek Kurt kendi kütüphanelerinden artık okumadıkları bazı kitaplarını arkadaşlarının okuyabilmesi için okul kütüphanemize getirdiler.
 
 

DSCF9283

Havuzda, bahçede, atölyede, sınıfta, kısacası her yerde keyifler fazlasıyla yerinde. Yaz günlerinin bize sunduğu tüm enerjiyi kullanıyor ve her günün tadını çıkarıyoruz. Peki sırada ne var? O da önümüzdeki haftanın sürprizi olsun.