30 Aralık 2013 Pazartesi

Yeni Yıla Merhaba!

Yılbaşı ağacı süslenmişse... Altına hediyeler yerleştirilmişse... Kostümler giyilmişse... Hele bir de Noel Baba gelmişse... Çocuklar için yılbaşı geldi demektir. Bir yandan geride kalan yılın muhasebesini yaparken diğer yandan gelmekte olan yıla umutlar ve heyecanlar yüklemek biz büyüklerin işi. Çocuklar içinse durum bambaşka. Yeni yılın geliyor oluşu onlar için başlı başına kocaman bir mutluluk kaynağı. Günleri geriye doğru sayıp kaç kere yatıp kalkacaklarını hesaplarken heyecandan yerlerinde duramazlar. Partilere katılıp oyunlar oynadıklarında, sonunda bir de hediye aldıklarında mutluluktan uçarlar. Aslında yeni yılı en güzel çocuklar karşılar.

Geçtiğimiz cuma günü Küçük Ağaç'ta yılbaşı partimiz vardı. Şaşkın bakışlar ve heyecanlı gülüşler arasında, rengarenk, kıpır kıpır bir kutlama yaptık. Oyunlar oynadık, yarışmalar düzenledik, bol bol dans ettik. Kimler yoktu ki partide... Periler, prensesler, korsanlar, Kızılderililer hep aramızdaydı o gün. Örümcek adamın yanında rengarenk bir kuş vardı. İspanyol kızın yanına iki küçük kedi katılmıştı. Diğer çocuklar da en güzel kıyafetleriyle oradaydı.

DSCF7807

DSCF7822

DSCF7831

DSCF7833



DSCF7950

Halat çektik, kara ve deniz arasında gittik geldik. Çuvallara girdik ve en çok da dans ettik. Noel Baba'dan hediyelerimizi, palyaçodan balonlarımızı aldık. Rengarenk uzandık 2014'e doğru.

DSCF7875

DSCF7953

DSCF7966

DSCF8037

Eğer inanış doğruysa ve yeni yıla nasıl girdiğimiz yılımızın nasıl geçeceğini belirliyorsa, cıvıl cıvıl bir yıl bizi bekliyor demektir. Çocukların yüzlerindeki gülücüklerin hiç solmaması dileğiyle... Yeni yılınız kutlu olsun!