30 Nisan 2013 Salı

Gölge Kuklaları (30 Nisan 2013)



Gölge oyunu geleneksel sanatlarımızdan… Karagöz ve Hacıvat’ı tanımayan çocuk yoktur. Biz de bu hafta basit bir biçimde gölge kukla karakterler yarattık ve kendi hikâyemizi oynadık!


 

 
 
,
 
 
 
 

29 Nisan 2013 Pazartesi

Çocukların Haftası

Geçtiğimiz hafta çocukların haftasıydı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladılar. Ertesi gün de tatil olunca aileleriyle biraz daha zaman geçirdiler. Dolu dolu iki günleri tam bir bayram havasında geçti. Velilerimizden takip ettiğimiz kadarıyla çoğu tatildeki güneşli havayı değerlendirerek bol bol gezdiler. Tatillerinin ve bayramlarının tadını çıkardılar.

Okula döndüklerinde onlar için bayram henüz bitmemişti. Bizler kutlamamızı dönüş gününe planlamıştık. Ve çocuklarımızı 23 Nisan partisiyle karşıladık.


Partimizin açılışını Zürafalar sınıfı öğrencileri yaptı. Yoğun bir şekilde hazırlandıkları sunumlarını gerçekleştirdiler. Ardından Küçük Ağaç korosu bir araya geldi ve hep birlikte bayram şarkılarını söyledi.


Partimiz Orff danslarıyla devam etti. Kediler ve Zürafalar birlikte gerçekleştirdiler danslarını. Onları Zebralar ve Kelebekler izledi.




Son olarak da Bambiler aldı sahneyi. Okulumuzun en küçükleri büyük bir keyifle ilk sunumlarını gerçekleştirdiler.
 

 
Partinin sonunda tüm prensesleri, yakışıklı beyleri ve güzel bayanları, Kaptan Amerika'yı, Minnie'yi ve renkli kelebekleri bir araya topladık ve hep birlikte oynadığımız oyunlarla eğlencemize devam ettik.
 
 
Gözlemlediğimiz kadarıyla çocuklar kendilerine ait olan bu haftayı gerçekten güzel değerlendirdiler. Aileleriyle vakit geçirdiler, gezdiler, eğlendiler, dinlendiler. Ve okula gelirken baharı da beraberlerinde getirdiler.