16 Eylül 2013 Pazartesi

Yaza Veda, Okula Merhaba

Yaza veda edip okula "Merhaba!" demenin zamanı geldi. Eylül ayıyla beraber yeni eğitim yılımız başladı. Günler ilerledikçe aramıza yeni öğrenciler katılıyor ya da eski öğrencilerimiz tatillerini nihayetlendirip okula dönüyorlar. Küçük Ağaç her zamanki giibi cıvıl cıvıl. 

En küçüklerimizin pek çoğu geçen seneden beri aramızdalar. Artık okula alıştılar ve daha uzun süreler bizimle kalabiliyorlar. Büyük bir keyifle ve bir o kadar da merakla okul içerisinde dolaşıyor, etkinliklere katılıyor, oyunlar oynuyorlar.

DSCF0660

DSCF0596

Bir üst grupta da benzer bir yoğunluk var. Çevrelerini keşfediyor, yaratıcılıklarını ortaya koyuyor ve fiziksel aktivitelerle enerjilerini döküyorlar.

DSCF0404

DSCF0625

DSCF0738

Yaş büyüdükçe beceriler artıyor, kurulan oyunlar değişiyor. Ama bir şeyi başarmanın verdiği mutluluk ve oyunlardan alınan keyif hep aynı kalıyor. 

DSCF0506

DSCF0519

Ve artık hazırlık grubuna gelindiğinde ilkokula doğru ilerleyen küçük insanlar çıkıyor karşınıza. Onları kendi aralarında hararetle sohbet ederken buluyorsunuz muhtelif köşelerde. 

DSCF0398

Ya da bir araya gelip keyifle ve heyecanla bir konuyu tartışıyorlar. Her birinin anlatacağı pek çok şey var; bir kısmı yaşadıklarından, bir kısmı hayal dünyalarından...

DSCF0562

Ve ellerine malzeme geçtiğinde neler neler yaratıyorlar. Hem de hiç yorulmadan... 

DSCF0551

Her birinin tarzı farklı. Hepsi farklı şekillerde ilerliyorlar. Ama yönleri aynı. Ve ilerlerken pek çok şey öğreniyor, pek çok şey paylaşıyorlar.

DSCF0678

Biz yaza veda ettik. Okula da kocaman bir partiyle "Merhaba!" dedik. Dans ettik, yarıştık, oyunlar oynadık.

DSCF0855

DSCF0813

Artık yeni eğitim yılına hazırız. Yine yoğun bir sene bizi bekliyor. Hem de bazı sürprizlerle birlikte... O zaman bir an evvel başlayalım.