30 Mart 2014 Pazar

Hayal Köprüsü "Müzik"

Biz her yıl 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü drama öğrencilerimizin sunumunu izleyerek kutluyoruz. Çocuklar, bütün yıl gerçekleştirdikleri yaratıcı drama çalışmalarının birkaç haftasını bizlere sergileyecekleri oyuna ayırıyorlar. Bazen kendileri bir metin yazıyor, bazen de sevdikleri bir kitabı oyunlaştırıyorlar. Bu yıl bir kitap üzerinden gitmeyi tercih ederek Bay Majör ile Klasik Müzik Masalları serisinden Dağınık Oda hikayesini seçtiler. Drama öğretmenimiz Duygu Hanım metin uyarlamasını gerçekleştirdi. Çocuklar da hikayeye renkli dokunuşlar yaptılar. Sonuçta ortaya "Hayal Köprüsü" çıktı.

Afiş

Hayal Köprüsü, en yakın arkadaşı başka bir şehre taşındığı için üzülmekte olan Zeynep'in bir müzik araştırmacısı olan Bayan Majör ile tanışması ile başlıyor.

DSCF2246

Zeynep, Bayan Majör'den müziğin tüm canlıları mutlu edebildiğini, hatta hayallere uzanan bir köprü olduğunu öğreniyor. Birlikte Chopin'in eşsiz müziklerini dinliyorlar. Onlara dans eden kelebekler ve kediler eşlik ediyor. 

DSCF2252

DSCF2259

Zeynep müziğin etkisiyle tekrar eski neşesine kavuşuyor. Oyunun sonunda annesi ve kardeşleri de ona katılıyorlar. Hepsi birlikte yeni bir hayal kurarak masmavi bir kumsala gidiyor, orada sıcacık güneşin tadını çıkarıyorlar. 

DSCF2278

Drama öğrencilerimiz, Chopin'in eserleri eşliğinde hayallere uzanan bir köprü kurdular. Kelebekler kanatlarını çırptıkça, kediler kuyruklarını salladıkça neşeleri bize de bulaştı. Hayallere uzanan köprüden hep birlikte geçtik ve oyun sona erdiğinde hepimiz başka bir dünyadaydık. 

DSCF2227

Yanımızda bir de konuğumuz vardı, piyanist ve müzik terapisti Renan Koen. Hayatını müziğe adamış olan Renan Hanım, müzikli bir sabahta bizlere eşlik etmek üzere okulumuza kadar gelmişti. Bizler çocuklarla birlikte müziğin içimizde uyandırdığı neşeyi keşfederken o da hoş sohbetiyle bize eşlik etti ve sorularımızı yanıtladı. Çocukların müzik dinleyicileri olmaktan öte müzik üreten insanlar olarak yetişmelerinin önemi üzerinde durdu. Ve sohbetimizin sonunda, o günün hatırası olarak ziyaretçilerimizin oyun davetiyelerini imzaladı. 

DSCF2302

DSCF2315
Drama öğrencilerimizin bu yılki sunumu bizleri keyifli ve bol müzikli bir gezintiye çıkardı. Ve galiba bu gezintiden bize kalan en net görüntü yüzlerindeki kocaman gülücükler oldu.