5 Mart 2012 Pazartesi

Rapunzel

Rapunzel masalında peynirlerden bahsedilmez. Herhangi bir müzik aleti çalıp çalmadığı konusuna değinilmez. Hele ki ayakkabılara karşı bir tutkusu olup olmadığı hiç mevzubahis değildir. Aslına bakarsanız Rapunzel'in adı peynirler, müzik aletleri ve ayakkabılarla birlikte muhtemelen sadece Küçük Ağaç'ta ve de geçtiğimiz hafta anılmıştır.

Geçen çarşamba günü tüm öğrencilerimizle birlikte Tiyatro Mie'nin sergilediği Rapunzel oyununu izlemek için Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'ne gittik. Zebralardan Zürafalara herkes oyunu büyük bir ilgiyle seyretti. Çocuklar, Rapunzel'in o uzun sarı saçlarını kuleden sarkıtmasını sabırsızlıkla beklediler. Cadının hain planlarını heyecanla izlediler. Prens ortaya çıktığında keyiflendiler.


Tiyatro koltuklarına oturduklarında minicik görünseler de meraklı gözleri oyunu sonuna kadar takip etti. Ve oyun bittiğinde, Rapunzel kuleden kurtulup da Prens'le evlendiğinde herkesin keyfi yerindeydi.



Peynirler, müzik aletleri ve ayakkabılar okuldayken gündemimize girdi. Zürafalar farklı çeşit peynirleri tanıdılar ve tatlarına baktılar. Peynirleri kullanarak oluşturdukları yüzlerle tabak tasarımları yaptılar. Haftanın sonunda peyniri sevmediğini söyleyen çocuklar bile herbir peynirin tadına bakmıştı.



Kediler dans ederek başladılar haftaya. Fakat bu zor bir danstı çünkü ayaklarında anne ve babalarının kocaman ayakkabıları vardı.



Ardından içinde ayakkabı olan pek çok etkinliğe katıldılar. Örneğin ayakkabı baskısı yaptılar, ayakkabıların içine çiçek ektiler. Ne yazık ki ayakkabı tamircisine düzenleyecekleri geziyi soğuk hava yüzünden ertelemek zorunda kaldılar.



Kelebekler ve Zebralar müzikli bir hafta geçirdiler. Müzik aletlerini tanıdılar. Farklı müzik aletlerini çaldılar. Atık materyaller kullanarak kendi müzik aletlerini yaptılar. Zürafalar sınıfından Elifnaz ve Egehan'ın minik bir konserini izlediler.



Geçtiğimiz hafta Zebralar'ın hazırladığı böreği yedik.


Okulumuzun kütüphanesi yeni bağışlar aldı. Kelebekler sınıfından Lila ve Zebralar sınfından Ege hediye ettikleri kitaplarla Küçük Ağaç'a birer hatıra bırakmış oldular. Diğer kitap bağışlarında yaptığımız gibi bu kitapların da içine hediye edenlerin isimlerini yazacağız. Böylece kütüphanemiz varolduğu sürece onların adları da kütüphanemize katkıda bulunanlar arasında yer alacak.



Ve işte Şubat ayı da sona erdi. Mart ayında bizi yeni etkinlikler bekliyor. Bunlardan en önemlisi de drama öğrencilerinin sergileyecekleri, senaryosunu kendilerinin yazdığı oyun. Çocuklar son sürat sunumlarına hazırlanıyorlar. Biz de heyecanla bu oyunu izleyeceğimiz günü ve o gün okulumuzu ziyaret edeceğini umduğumuz özel konuğumuzu bekliyoruz.