9 Aralık 2010 Perşembe

Bisiklet Tamircisi ve Fırın Gezileri

Bu hafta Kediler Sınıfı'nın konusu Kullandığımız Araç ve Gereçler'di. Konumuzla ilgili olarak mutfak, tamir ve temizlik araç, gereçlerini, elektrikli ev aletlerini sınıfımıza getirerek inceledik. Bir de küçük gezi düzenledik ve okulumuzun biraz ilerisindeki Velespit Bisiklet'in tamir atölyesine gittik. Bazı bisiklet parçalarını ve bisiklet tamirinde kullanılan aletleri gördük. Bu aletlerden bazılarının tamir esnasında kullanılışlarını izledik. Artık gündelik hayatımızda kullandığımız pek çok araç ve gereci tanıyor, nasıl kullanıldıklarını biliyoruz.



Bu hafta bir gezi daha düzenledik. Geçtiğimiz hafta Besinler konusunu işleyen Zürafalar Sınıfı ile ekmek fırınına gittik. Gezi öncesinde okulda buğdayın önce una, daha sonra ekmeğe dönüşümü ile ilgili sohbet ettik, ekmeklerimizi yaptık. Daha sonra Fırınım'a giderek ekmeğin hazırlanma sürecini izledik. Hatta izlemekle kalmayıp fırın çalışanlarının davetiyle birer simit bile yaptık. Gezimizin sonunda okula dönerken satın aldığımız ekmeklerin tadına bakmayı da ihmal etmedik.




8 Aralık 2010 Çarşamba

Küçük Ağaç'ın Küçük Ziyaretçileri

Geçtiğimiz haftalarda okulumuzda bazı küçük ziyaretçileri ağırladık. İlki Zürafalar Sınıfı'ndan Eros Gümüş'ün köpeği Puppy'ydi. Evcil Hayvanlar konusu kapsamında, Zebralar Sınıfı'nın davetiyle okulumuza gelen Puppy bütün günü bizimle geçirdi. İki yaş grubu öğrencilerimiz küçük ziyaretçilerine büyük ilgi gösterdiler. Ona oyuncak tabaklarda hayali yiyecekler ikram ettiler, sırayla sınıfları içerisinde gezdirdiler, doya doya sarıldılar, hatta bir ara onu yastık sanıp sırtına uzandılar. :)



İkinci ziyaretçimiz de Evcil Hayvanlar konusu kapsamında fakat bu defa Kediler Sınıfı'na geldi. Öğrencilerimiz, Sarp Besler'in kedisi Ginger'ı bekliyorlardı. Sepetten Ginger yerine Sarp'ın küçük köpeği Natalie çıkınca çok şaşırdılar. Natalie henüz yavru olduğu için ziyareti kısa sürdü. Yine de Kediler Sınıfı'nda öğrencilerimizle epey vakit geçirdi. Sarp ve babası Cenk Bey, Natalie'yle ilgili bilgiler verdiler ve soruları cevapladılar. Okulumuzdan ayrılmadan önce Natalie diğer sınıfları da dolaştı, tüm öğrencilerimizle tek tek tanıştı.

Puppy ve Natalie'yi okulumuza getirip bizlerle tanıştırdıkları için Eros ve Sarp'a teşekkür ediyoruz. İlerleyen haftalarda diğer öğrencilerimizin evcil hayvanlarını da okulumuza bekliyoruz.