14 Aralık 2011 Çarşamba

Sarı Yapraklar

Yılın her haftası için bir simge belirlememiz gerekseydi, aralığın ilk haftasınınki büyük olasılıkla "yapraklar" olurdu. Sarı yapraklar... Ağaçların döküp çocukların topladığı, elleriyle, ayaklarıyla dokunarak tanımaya çalıştıkları, resmettikleri, kağıttan benzerlerini kestikleri kocaman, sarı yapraklar...

Pek çoklarını hüzünlendiren bu sarı yapraklar, Küçük Ağaç'ta yepyeni anlamlar buldular. Örneğin keyif ve heyecan... Kocaman yaprakların üzerinde yürürken damarlarını ayak tabanlarında hissetmenin keyfi ve yaprakların dokusunu keşfetmenin heyecanı.


Ya da uyum ve yaratıcılık... Birlikte bir eser ortaya çıkarmak için gösterilen uyum ve bu eseri oluştururken ortaya konulan yaratıcılık.



Zebralar ve Kelebekler geçtiğimiz haftayı yaprakların arasında, birbirinden güzel etkinliklere katılarak geçirdiler. Bu esnada Kediler ve Zürafalar biraz daha büyük bir şeye odaklanmışlardı; "Dünyamız". 

Önce dünyamız hakkında sohbet ederek başladılar keşif turlarına. Yer kürenin katmanları hakkında bilgilendiler. Daha iyi kavrayabilmek için maketini yaptılar.



Farklı bir projede atık materyalleri kullanarak dünyamızı oluşturdular. Güneş sistemi içerisindeki gezegenleri ve dünyamızın bu gezegenler arasındaki konumunu öğrendiler.



Yeryüzünü keşifleri sırasında kendi küçük adalarını da oluşturdular.



Okulda herbir sınıf türlü türlü keşiflere sahne olurken, mutfak da oldukça hareketliydi. Kelebekler epey bir zaman geçirdiler tezgah başında. Önce üzümlü kek yaptılar.


Bütün haftayı yapraklar arasında geçirince dayanamadılar bir de lahana sarma hazırladılar.


Böylece haftayı yer kürenin üzerinde ve dökülen yaprakların altında tamamladık. Hafta sona ermeden küçük bir prensesin doğum günü partisine de katıldık. Zürafalar sınıfından Elifnaz Ambarcı yeni yaşını Küçük Ağaç'ta bizlerle birlikte kutladı. Nice mutlu senelere Elifnaz.


Söylediğimiz gibi, bizim için sarı yapraklar bambaşka anlamlar taşıyor. En özgün eserlerimizin fonunda onları kullanabiliyoruz. Damarları arasına arkadaşlarla geçirilen çok keyifli zamanları sığdırabiliyoruz. Ve aralık ayının ilk haftasını bir şey sembolize edecekse, biz yaprakları seçiyoruz.