26 Mayıs 2012 Cumartesi

Renkli Hafta


Kelebeklerin ve Zebraların her gün farklı bir renge büründüğü rengarenk bir haftayı geride bırakıyoruz. Kırmızı pazartesi, sarı salı, mavi çarşamba, yeşil perşembe ve nihayetinde renkli cuma... Her renge ait farklı etkinlikler, o renkte yiyecekler, aynı renge ait kıyafetler, oyuncaklar, aksesuarlar... 

Kırmızı gününde çocuklar bu rengin verdiği enerjiyle girdiler okula. Kırmızı objeleri tanıdılar, kırmızılar içerisinde dans ettiler ve kırmızı çileklerden yediler.



Sarı günü özel bir gündü. Kum havuzumuzun ilk günüydü. Sarı kıyafetleri içerisinde kumda oynamaya başladı çocuklar. Limonata yapıp içtiler. Sarı atık materyaller kullanarak etkinlik yaptılar.



Mavi günü geldiğinde herkes birer boncuk gibiydi. Masmavi oyunlar oynayıp ara verdiklerinde mavi kurabiyelerin tadına baktılar.



Yeşil günü geldiğinde yanaklarına birer yeşil yıldız kondurup yeşil hamurlarla oynadılar. Yeşil salatalıkların tadına baktılar. 



Renkleri tanımak, her gün ayrı bir renge bürünmek çok keyifliydi. Çocukları bir rengin farklı tonlarında görmek çok hoş oldu. Cuma günü geldiğinde haftayı rengarenk bitirmek de bir o kadar güzeldi. 

Kediler taşlı, kumlu etkinlikler içerisindeydiler. Sadece elleri değil, ayakları da hem kuma değdi hem taşa... Ve kum havuzu onlar için çok doğru bir oyun alanı oldu bu hafta.



Zürafaların Çarşamba günü Pierre Loti'ye düzenlenecek gezileri Haliç Köprüsü'ndeki onarım nedeniyle bir hafta ertelendi. Onlar da İstanbul'u tanımaya okulda devam ettiler. Yaşadıkları şehre ait yapılardan esinlenerek oyunlar yarattılar, eserler oluşturdular.


Ve güneş bizden yanaydı. Ara sıra yağan yağmura rağmen tüm hafta bahçenin tadını doya doya çıkardık.


Öte yandan yoğun bir şekilde çalışmaya da devam ettik. Çok kısa bir süre sonra sene sonu gösterimiz var. Koro, orff, bale ve jimnastik sunumları için çocuklar canla başla çalışıyorlar.


Bu arada doğum günü kutlamalarımız da oluyor tabii. Geçtiğimiz hafta Zürafalar sınıfından Deniz Atay'ın yeni yaşını kutladık.


Önümüzdeki hafta mayıs ayını geride bırakıyor ve dolu dolu bir haziran ayına giriyoruz. 3 Haziran'da Polonezköy'de piknikteyiz. Ardından sene sonu gösterimiz, takip eden pazartesi günü babaları günü kutlamamız var. Ve haziranı çocukların sene boyu gerçekleştirdikleri sanat etkinliklerini görebileceğiniz sergimizle bitiriyoruz. Çocuklar tüm bir yıl yaptıkları çalışmaları, sınıflarında ve branş derslerinde ulaştıkları başarıları bu ay içerisinde sizlerle paylaşacak ve sizleri şaşırtacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder