23 Mayıs 2012 Çarşamba

Kum Havuzu

Bahar geldi ya, çocukların bahçe keyfine diyecek yok. Her fırsatta soluğu dışarıda alıyorlar. Üstelik sadece oyun için de değil. Sınıf içinde yapılan pek çok etkinliği mümkün olduğunca açık havaya taşıyorlar. 



Bahçede kullandığımız masa ve sandalyelerimiz yoğun mesailerine başladılar. Haftanın teması ile ilgili çalışmalardan bazılarını dışarıda yapıyoruz. Açık havada hikaye okuyor, resimler çiziyoruz.





Ve tabii oyun saatleri son dakikasına kadar değerlendiriliyor. Birkaç hafta evvel okula getirilen bahçe oyuncakları da yoğun kullanım halindeler. Hulahoplar çevriliyor, ipler atlanıyor, içinde top olan her türlü oyun oynanıyor. 





Çocuklar bahçenin tadını sonuna kadar çıkarıyorlar. Keyiflerini görmek için onlara şöyle bir bakmak yeterli. Yüzlerinden gülücük hiç eksik olmuyor.





Onların bu keyfini bir kat daha arttırmak için geçtiğimiz hafta sonu bahçemize yeni bir oyun alanı ekledik. Artık bir de kum havuzumuz var. Dün havuzun kumla dolduruluşunu gören çocuklar bu sabah okula heyecan içinde girdiler. Bahçe saati geldiğindeyse soluğu kumun başında aldılar. 




İsteyen kenardan oynadı kumlarla, isteyen de girip ortasına oturdu havuzun. Kumdan kaleler inşa edildi, pastalar hazırlandı, mevcut olan kalıplarla farklı şekiller yapıldı. Böylece Küçük Ağaç'taki kumlu günler başlamış oldu. 





Bundan böyle çocuklar en sevdikleri oyun materyallerinden biri olan kumla rahatça oynayabilecekler. Kumun onlara sağlayacağı özgürce oynama duygusunu tadacak, hayal güçlerini kullanarak farklı ürünler ortaya koyacak, yaratıcılıklarını geliştirecekler. Her oyun saati sonunda üzeri branda ile kapatılan kum havuzumuz sayesinde bizler de çocuklarımızın tertemiz bir alanda oynuyor olmalarının rahatlığını hissedeceğiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder