14 Kasım 2012 Çarşamba

Küçük Ağaç'ın Dalları


Ekim ayının başındaki zorlu tercih sürecinin ardından tüm çocuklarımız aileleriyle birlikte kararlarını verdi, branş derslerini belirledi ve çalışmalarına başladı. Bir aydır beğenileri doğrultusunda seçtikleri derslere katılıyor, çalışmaları ilgiyle takip ediyorlar.


Haftanın ilk günü drama öğrencilerine ait. Duygu Öğretmen'le çok amaçlı salonda bir araya gelen çocuklar, hayal trenine binerek hayal dünyalarına doğru yola çıkıyorlar. Nerelere gitmediler ki... Şeker gezegeninden, denizlerin altına, vahşi hayvanların yaşadığı ormanlardan, lunaparka, rengarenk hayallerine doğru yolculuk yapıyorlar.


Salı günleri perküsyon öğrencileri enstrümanlarıyla buluşuyorlar. Deflerini, bongolarını ve djembelerini alıp Şirin Öğretmenleriyle birlikte ritm çalışmalarına katılıyorlar.


Satranç öğrencileri taşları tanıdılar, hamleleri öğrendiler. Kendi aralarında oynadıkları oyunlarla bu alandaki becerilerini geliştiriyorlar.


İngilizce derslerinde tüm öğrencilerimiz farklı bir lisanın varlığını görüyor, şarkılar ve oyunlar eşliğinde bu lisana aşinalık kazanıyorlar.


İngilizce derslerinin yanı sıra Play Time ekinliklerine de katılan çocuklar ise Sara Öğretmenleriyle yaptıkları çalışmaları sanat etkinlikleri, oyunlar ve şarkılar eşliğinde pekiştirmiş oluyorlar.



Küçük balerinler Gina Öğretmen eşliğinde vücutlarını esnetiyor, barda temel bale duruşlarını öğreniyorlar. Kısa bir süre sonra öğretmenlerinin belirleyeceği koreografi dahilinde danslarını hazırlamaya başlayacaklar.



Jimnastik öğrencileri, ısınma hareketleri ile başladıkları jimnastik derslerinde esneme hareketlerini de yapıyor ve ardından Zülkar Öğretmenlerinin hazırladığı parkuru takip ederek çalışmalarını devam ettiriyorlar. Kol çekme, trambolin, takla, amut... Bir yandan da bol kahkaha... Epeyce bir enerji atıyorlar.


Orff temelli müzik derslerimiz de tüm öğrencilerimizin katılımıyla devam ediyor. Çocuklar her hafta farklı Orff enstrümanları eşliğinde müzik çalışmaları yapıyor, içlerinde var olan ritmi dışa vuruyorlar.

Bir aydır devam eden branş derslerinde gözlemlediğimiz kadarıyla tüm öğrencilerimiz seçimlerini en doğru şekilde gerçekleştirmiş ve ilgilerini çeken dersleri seçmiş. Çalışmalar esnasında yüzlerinden okunan keyif ve gösterdikleri beceri bunu açıkça gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder