12 Kasım 2012 Pazartesi

9 Aralık'ta Program Yapmayın! Orff'a Davetlisiniz!


Bildiğiniz üzere Küçük Ağaç, Orff-Schulwerk resmi üyesidir. Her hafta eğitim programımızda Orff çalışmalarına yer veririz ve çocuklarımızla bu çalışmaları gerçekleştiririz. Müzik derslerimizi Orff tabanlı olarak takip ederiz. Sene sonu gösterilerimizde Orff sunumlarına geniş yer veririz. Kısacası Küçük Ağaç'ta Orff yaklaşımına büyük önem veririz. Ve isteriz ki tüm velilerimiz bu kadar önem verdiğimiz bu yaklaşım hakkında bilgi sahibi olsunlar, çocukların bu çalışmalara katılarak ne gibi kazanımlar sağladıklarını bilsinler. İşte bu amaçla her yıl velilerimiz için bir Orff yaşantı grubu organize ederiz. 


2008 yılından beri gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonlarda okulumuzun Eğitim ve Orff Koordinatörü Filiz Yaşar, velilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte Orff çalışmaları yapar, bazı temel bilgileri aktararak yaklaşımı velilerimize tanıtır. Yaklaşık bir buçuk saat süren grup çalışmalarında, anne ve babalar çocuklarının her hafta katıldıkları Orff oyunlarında neler yaptıklarını deneyimleme imkanını bulurlar.



Filiz Hanım'ın liderliğinde, kendisinin belirlemiş olduğu dört - beş farklı Orff oyununu oynarız. Ardından bu oyunların her birinin neyi amaçladığı, çocukların kazanımlarının neler olduğu konusunda sohbet ederiz. 



Orff yaşantı grupları sayesinde kısa bir süreliğine de olsa çocukların yerine geçer, anaokulu günlerine geri dönüp eğlenceli bir pazar gününde enerjimizi atarız. Ama daha da önemlisi, katılan velilerimiz Orff yaklaşımı hakkında bilgi sahibi olur ve sonrasında eğitim programımızda yer alan oyunların çocuklarımıza neler kazandırdığını bilirler. Sene sonunda sahnede Orff sunumlarını yapan çocuklarının neleri başarmakta olduğunu net bir şekilde görürler. 



Bu yıl, Orff yaşantı grubumuz 9 Aralık Pazar günü saat 11:00'de okulumuzun çok amaçlı salonunda bir araya geliyor. Yeni velilerimiz başta olmak üzere, önceki gruplara katılmış, katılmamış tüm anne ve babalarımızı bu yılki Orff çalışmamıza bekliyoruz. Keyifli bir pazar sabahı geçirmek ve Orff yaklaşımını tanımak üzere sizleri Küçük Ağaç'a davet ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder