11 Kasım 2012 Pazar

Küçük Ağaç Mezunları Bienal'de


9 Kasım Cuma günü 2.İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nin açılışı gerçekleşti. "Düş Çocuk Gerçek Çocuk" temasının işlendiği Bienal'de yüzlerce çocuğun bireysel ya da grup çalışmalarına yer verildi. Çocukların özgürce yarattıkları tasarımları, beş farklı mekanda sergileniyor.


Pek çok başarılı ve özgün tasarımın arasında özellikle bir tanesi bizi çok heyecanlandırdı. "Pinokyo Kuzguncuk Bostanı'nda" isimli bu çalışma, Simla Sunay Resim ve Öykü Atölyesi öğrencileri tarafından hazırlandı. Projede yer alan on iki öğrenciden altısı Küçük Ağaç mezunu olunca, biz de büyük bir mutluluk ve gururla açılış törenine gittik. 


Mezunlarımızdan Kuzgun Üsküdarlı, Sarp Besler, Dora Horasan, Arya Köktekin, Emek Verda Coşar ve Lal Güldiz'in içinde yer aldığı çalışmada gerçek bir çocuk olmayı hayal eden Pinokyo, Kuzguncuk Bostanı'nda koşup oynamayı hayal eden zamane çocuklarının yerine geçmiş. Çocukların hazırladıkları uçurtmaları uçurmak üzere Kuzguncuk Bostanı'na gitmiş. Pinokyo(lar) bir yanda uçurtmaları uçururken diğer yanda da çocukların hayal ve gerçek kavramlarını işledikleri resimlerine yer verilmiş. 


Dikkatinizden kaçmamıştır, çocuklarımız bu projeyi okulumuzda da atölye çalışmaları düzenleyen Simla Sunay ile birlikte hazırladılar. Kuzguncuk'taki 6-10 yaş grubu atölye çalışmalarına devam eden Küçük Ağaç'lılar, son bir aylarını Bienal projeleri üzerinde çalışarak geçirdiler. Sonuç gerçekten çok etkileyici. Eserlerini görmek gurur verici.


Simla Sunay Resim ve Öykü Atölyesi'nin projesini ve yanı sıra pek çok diğer çalışmayı Akatlar'daki MKM Mustafa Kemal Merkezi'nde görebilirsiniz. Bienal kapsamında yapılacak atölye çalışmaları, diğer sergileme mekanları ve tüm detaylar içinse İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienal'inin sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.cocukgenclikbienal.org/



Bu arada projede on iki öğrencinin yer aldığından bahsetmiştik. Diğerlerinin adını vermeden olmaz; Eren Özusta, İrem Dikici, Ece Besli, Cemre Duru Özkan, Berk Okay ve Simge Gökyar. Hep birlikte böyle güzel bir projeye imza atan tüm bu öğrencileri ve öğretmenleri Simla Sunay'ı kutluyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder