18 Kasım 2012 Pazar

Zürafa, Kedi ve Fil

Geçtiğimiz hafta "Dünya Çocuk Kitapları Haftası"ydı. Her hafta düzenli olarak kütüphane etkinliklerine katılan Küçük Ağaç öğrencileri için anlamlı bir haftaydı. Hayal gücünün  sınırsızca kullanıldığı, birbirinden güzel resimlerle donatılmış binlerce çocuk kitabı arasına bir hikaye de bizim öğrencilerimiz ekledi. Kediler ve Zürafalar sınıfı öğrencileri ortak katıldıkları çalışmada bir hikaye oluşturdular ve ardından hikayelerini resimlediler.

Küçük Ağaç öğrencilerinin hikaye çalışması Roald Dahl’ın Zürafa, Peli ve Ben adlı uzun hikayesini okuyarak başladı.  Aralarında bir ortaklık kuran ve kendilerini diğer hayvanlardan farklı kılan özelliklerini kullanarak pencere temizleme işine giren bu üç hayvanın hikayesini çocuklar ilgiyle takip ettiler.


Kitap sona erdiğinde hayvanların farklı özellikleri üzerinde sohbet ettik ve kendi seçeceğimiz üç hayvanla kendi hikayemizi oluşturmaya karar verdik. Aslında ilk iki hayvanın seçimi hiç de zor olmadı. Çalışmaya katılan öğrencilerin bir kısmı Kediler sınıfından, bir kısmı da Zürafalar sınıfından olunca kahramanlarımızın ikisi kendiliğinden çıkıverdi ortaya. Sıra üçüncüye geldiğinde aslanlar, kaplanlar ve dinozorlar arasından sıyrılıp başrolü kapan fil oldu.

"Zürafa ve Fil" Defne Özcan
"Kedi" Nil Tümkaya
Bu üç kahraman için pek çok meslek düşündük. Tarlada ve meyve bahçelerinde çalışabilecekleri geldi aklımıza. Ardından seyahat eden bir lunaparkın canlı oyuncakları olabilirler dedik. Fakat sonunda onları itfaiyeci yapmakta karar kıldık. Fil, kocaman hortumuyla yangını söndürme görevini üstlendi. Zürafa yangın sırasında üst katlarda mahsur kalan insanların yardımına koştu ve boynunu bir kaydırak gibi kullanarak binadan çıkmalarına yardım etti. Kedi ise çevikliği sayesinde binaların iç kısımlarında, alevlerin arasında kalmış çocukların, bebeklerin ya da evcil hayvanların imdadına yetişti.

"Yangın" Poyraz Vilho İnel

Böylesine önemli bir görevi üstlenen üç kahramanımız, çocukların yazdığı hikayede bir okulda çıkan yangını söndürme görevini üstlendiler.

"Okulda Yangın" Zeynepaz Yiğitbaş
Neyse ki yangın gece çıkmıştı ve binada hiç çocuk yoktu. Fakat çocukların okullarında beslemekte oldukları bir tavşan, bir balık, bir kaplumbağa ve bir hamster kurtarılmayı bekliyorlardı. Zürafa, Kedi ve Fil üstlerine düşeni yaptılar ve hem yangını söndürdüler hem de çocukların küçük dostlarını dumandan boğulmaktan kurtardılar.

"Balık" Eren Erdoğan
"Tavşan" Lila Baltalı
Çocukların büyük bir keyifle oluşturdukları ve resmettikleri bu güzel hikayeyi önümüzdeki günler içerisinde ciltletip kitap haline getirecek ve istedikleri zaman bakabilmeleri için kütüphanemize yerleştireceğiz. Arzu ederseniz siz de okulumuzu ziyaret ettiğinizde bu güzel kitabı inceleyebilirsiniz.



Kelebekler ve Zebralar da Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nı hayvan hikayeleri ve masallarıyla kutladılar. Üç Küçük Domuz'un kurda karşı zaferini, Çirkin Ördek Yavrusu'nun gerçekte kim olduğunu keşfedişini ve balerin olmayı hayal eden köpeğin hikayesini dinlediler. Bu sene onlar sadece dinleyiciler. Ama önümüzdeki yıl kendi yazdıkları hikayelerle kütüphanemizin raflarını zenginleştirecekler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder