22 Kasım 2012 Perşembe

Monet'nin Bahçesi


Monet'yi kim tanımaz? İzlenimci akımın ilk büyük ressamlarındandır. Günün farklı saatlerinde ışığın kendisinde bıraktığı izlenimler üzerinden muhteşem güzellikte eserler ortaya çıkarmıştır. Fırça darbeleriyle oluşturduğu resimlerinde karşısındaki manzarayı kendi gözünden aktarır bize. Hayatının son dönemini kendi yeşerttiği bahçesini resmederek geçirmiştir.


İşte biz bu bahçeyi ziyaret ettik bu hafta. Söğüt ağaçlarının altında nilüferler, zambaklar, güller ve süsenlerle bezenmiş rengarenk bahçede dolaştık. Güllü yoldan yürüdük, japon köprüsünden geçtik. Günün farklı saatlerinde, bahçenin farklı yerlerinde durup nilüferleri seyrettik. 


Sergiden çıktığımızda bir renk cümbüşünden başka bir cümbüşüne geçiverdik. Sabancı Müzesi'nin yemyeşil bahçesinde bulduk kendimizi.


Orada da kocaman ağaçlar vardı. Monet'ninki gibi olmasa da orada da küçük nilüferli bir havuz vardı. Ve tam karşımıza baktığımızda Boğaz'ın masmavi manzarası... 


Giverny'deki bahçeden Emirgan'daki bahçeye rengarenk bir yürüyüş yaptık. Günün güneşli bir saatiydi. Bakış açımızı Monet belirledi, bizler de okula döndüğümüzde resmetmek üzere çevremizi gözlemledik. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder