3 Nisan 2012 Salı

Hoşgeldin İlkbahar

Güneşi görmek bize yetti. Daha mart ayı bitmeden Küçük Ağaç'a bahar neşesi geldi. Oyunlarımız, şarkılarımız, resimlerimiz, etkinliklerimiz, hepsi bir bir çiçek açtı. Havayı açık gördüğümüz her fırsatta bahçeye çıktık. Çiçekler ektik, yapraklı, meyveli oyunlar oynadık. Baharın renklerini okulun her yanına bulaştırdık.


Ektiğimiz bitkiler saksılarda büyüyor. Çizdiğimiz rengarenk çiçekler okulun girişini süslüyor. Mercimek ve fasulyeler pamukların altında yavaş yavaş filizleniyor.





Güneşten yana şanslıydık. Bol bol bahçede oynama fırsatımız oldu. Hatta derslerimizin bir kısmını sınıflardan dışarı taşıdık.


Orff saatleri de renklendi, canlandı. Çiçeklerin Dansı'nı yaptık geçtiğimiz hafta. Herbirimiz önümüzde duran çiçeklere benzemeye çalıştık. Top gerektiğinde ufak bir değişiklik yapıp portakal kullandık.



Atölye de çiçek açtı. Zebralar patlattıkları mısırlarla bahar dalları hazırladılar. Zürafalar en sevdikleri çiçeklerin resimlerini boyadılar.



Baharın gelişiyle birlikte iki de doğum günü partisi kutladık. Okulumuz kelebeklerinden Rüzgar ve misafir kelebeğimiz Zeynep dördüncü yaşlarını doldurdular.



Geçtiğimiz hafta da öğrencilerimiz kütüphaneye bağışta bulunmayı ihmal etmediler. Bu defa bağışların hepsi Kelebekler sınıfından geldi. Defne Aydınoğlu, Rüzgar İşçen ve Ege Eralp artık okumadıkları kitaplarını Küçük Ağaç Kütüphanesi'ne armağan ettiler.


Uzun ve güneşli günler, bahçe saatlerinin artan keyfi, renkli oyunlar ve etkinlikler enerjimizi daha da yükseltti. Neşemize, keyfimize diyecek yok. Artık zamanıydı, hoşgeldin ilkbahar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder